Руският писател Захар Прилепин призна, че хиляди руснаци воюват в

...
Руският писател Захар Прилепин призна, че хиляди руснаци воюват в
Коментари Харесай

Руснак, воювал в Донбас: Дойдоха 30 000 руснаци, убивахме хора

Руският публицист Захар Прилепин призна, че хиляди руснаци водят война в Донбас, както и персоналното си присъединяване в бойните дейности.

В изявление за изданието 66.ru той декларира, че към 30 хиляди руснаци са влезнали на украинска територия като " доборволци ", както и че осъзнава, че това е нелегално.

" Аз съм опълченец от Донбас. От Русия там пристигнаха нелегално тридесет хиляди души като доброволци. Някои носеха със себе си оръжие. Да, и убивахме хора. Всички участвахме в това. " - показва Прилепин.

Той добавя, че е наясно, че може да получи присъда за дейностите си.

" От позиция на закона всички ни могат да пратят в пандиза . Затова не съм в позиция да кажа " о, какъв брой е неприятно, че законите не работят ". Защото другояче ще би трябвало да се предам. Но и да кажа " добре е, че не работят " също не мога. Не разбирам по какъв начин нашата комплицирана действителност можем да пригодим законите към действителността... Не мога да кажа, че Русия е правова страна , безправна е. Но право няма на никое място. " - споделя още Прилепин.

На въпрос за какво до момента в Русия не е измамен под отговорност като терорист той дава отговор, че това е с помощта на президента Владимир Путин:

" Защото Путин още в самото начало отиде в храма и възпламени свещ за опълченците в Донбас... Русия е цялостна с хора, които отървават пандиза. А след това може просто да ги затворят. И това ще е законно. "

През юли 2018 година Прилепин съобщи, че се отдръпва от поста на " заместник-командир на батальон " на сепаратистките сили. По думите му, той е взел това решение, тъй като обстановката в окупираната територия е станала сходство на " следващия район на Русия ", където е почнала делба на бизнеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР