Руският пилот Максим Кузминов, който приземи руски военен хеликоптер Ми-8

...
Руският пилот Максим Кузминов, който приземи руски военен хеликоптер Ми-8
Коментари Харесай

Руският пилот Максим Кузминов, летял с хеликоптер Ми-8 до Украйна, е убит в Испания

Руският водач Максим Кузминов, който приземи съветски боен хеликоптер Ми-8 в една от авиобазите в Украйна, е открит мъртъв в Испания. Това първи заяви испанският телеграм канал Eureka news, базирайки се на източници от испанската гражданска армия. ТАСС обърна внимание на поста. След като съветски медии писаха за това, Eureka news изтриха изявления за Кузминов.

Информацията, че Максим Кузминов е мъртъв, удостовери пред РБК-Украйна Андрей Юсов, представител на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна.

„ Можем да потвърдим обстоятелството на гибелта “, сподели Юсов, без да прецизира какво е предизвикало гибелта на водача.

Източникът на Украинска истина от разузнаването сподели, че Кузминов се е преместил в Испания, вместо да остане в Украйна.

„ От това, което знаем: той предложения някогашната си при себе си и беше открит убит “, сподели източникът на изданието.

Испанското издание Informacion.es заяви, че на 13 февруари в град Ла Виляхойоса в Аликанте в гараж е открито тялото на 33-годишен украинец с огнестрелни рани.

Според проверяващите украинецът се опитвал да избяга от нарушителите, когато те почнали да стрелят по него. Колата на хипотетичните убийци е открита изцяло изгоряла в град Ел Кампело.

Както написа новинарският план Eureka, Максим Кузминов сякаш е умрял, само че възрастта на този мъж и съветския водач не съответстват – Кузминов е на 28 години.

Испанската полиция заяви, че продължава да открива самоличността на починалия. Полицията сподели, че убитият може да е употребявал подправени документи и е почнала в допълнение следствие.

Пилотът Максим Кузминов е летял с съветски хеликоптер Ми-8 в Украйна през август 2023 г

Пилотът Максим Кузминов е летял с съветски хеликоптер Ми-8 в Украйна през август 2023 година, заяви Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата. Във видеото на ГУР Кузминов декларира, че самият той се е свързал с украинските управляващи, тъй като не е желал да взе участие във войната. По-късно Кузминов сподели, че е помолил другите членове на екипажа да се предадат, само че те „ започнаха да се държат малко нападателно “ и бяха убити. При прекосяване на границата, сподели водачът, против хеликоптера е открит огън, евентуално от съветска страна.

През октомври 2023 година телевизионният канал „ Россия 1 “ излъчи сюжет, в който представители на специфичните елементи на Главното разследващо ръководство на съветското министерство на защитата споделиха, че ще намерят Кузминов, „ ще го санкционират по най-строгия метод “ и той „ нямаше да доживее да види процеса. “

Източник: Mesuza /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР