Руският петролен гигант Лукойл призова Кремъл за незабавно спиране на

...
Руският петролен гигант Лукойл призова Кремъл за незабавно спиране на
Коментари Харесай

Лукойл vs. Путин: Призоваваме войната да спре в Украйна 

Руският петролен колос Лукойл прикани Кремъл за неотложно прекъсване на боевете в Украйна. Така Лукойл стана една от първите огромни локални компании, оповестили се срещу нахлуването на Русия в Украйна.

Компанията изрази своята угриженост за продължаващите трагични събития в Украйна и надълбоко съчувства на всички наранени в тази покруса, написа в изказване на Лукойл, в което се упорства за решение на спора посредством дипломатически средства.

От компанията увериха, че ще продължат напъните си да “осигурява надеждни енергийни доставки на потребителите по целия свят”.

Изявлението най-вероятно отразява желанието на компанията да отбрани своята активност в чужбина, които включват мрежа от повече от 200 франчайзинг бензиностанции в щати като Ню Йорк и Ню Джърси.

Акциите на Лукойл на Лондонската фондова борса паднаха с над 40% от средата на февруари.

Лукойл е учреден през 1991 година като държавно дружество, когато Съветският съюз се разпада. Компанията става частна през 1993 година, а седем години по-късно придобива Getty Oil, американска компания, която даде на Лукойл мрежа от бензиностанции в Съединени американски щати.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР