Руският петрол Уралс (Urals) поскъпна над ценовия таван от 60

...
Руският петрол Уралс (Urals) поскъпна над ценовия таван от 60
Коментари Харесай

Руският петрол поскъпна над ценовия таван от $60 за барел

Руският нефт Уралс (Urals) нарастна над ценовия таван от 60 $ за барел, избран от Г-7 през декември, с помощта на изненадващото в допълнение редуциране през уикенда на добивите от " ОПЕК + " с 1,16 млн. барела дневно.

Поскъпването следва възходящото придвижване на петролните фючърси Брент и WTI след решението на „ ОПЕК+ “.

Въз основа на ценовия таван на Г-7, Европейски Съюз и Австралия, съветският нефт Уралс може да се търгува в щатски долари, единствено в случай че се продава под $60 за барел. Търговци на нефт споделиха пред Ройтерс, че защото има интервал от време, през който се правят оценка петролните товари, към момента е допустимо

покупко-продажбите да бъдат осъществени под този ценови таван според от времето на тяхното подписване.

Руската валута пък поевтиня над 80 рубли за $, защото по-ниското предложение на задгранична валута и приключването на капитали, съчетани с лимитирана ликвидност, натежават повече от поддръжката, идваща от релативно мощните цени на петрола.

Руската валута поевтинява с 0,3% до 80,45 рубли за $ към 11,45 часа българско време, достигайки най-ниско равнище от април 2022 година насам.

Междувременно приходите във Федералния бюджет на Русия от петрол и газ, които са от жизненоважно значение за стопанската система на страната,

спаднаха през март с 43% на годишна база, съобщо финансовото министерство.

Русия записва доходи във федералния бюджет от продажби на нефт и газ за близо 688,2 милиарда рубли (около 8,67 милиарда долара) през март, което е малко повече от февруари (с доходи за 521,2 милиарда рубли), само че доста по-малко от март 2022 година, когато приходите от продажби на нефт и газ надвишиха 1,2 трилиона рубли.

Трябва да се има поради, че приходите през март се усилиха по отношение на месец по-рано с помощта на тримесечни заплащания за налога върху облагата върху добива на въглеводороди на стойност 220,6 милиарда рубли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР