Руският патриарх Кирил каза в четвъртък на , кардинал Матео

...
Руският патриарх Кирил каза в четвъртък на , кардинал Матео
Коментари Харесай

Руският патриарх каза на папски пратеник, че църквите им трябва да работят заедно за мир

Руският патриарх Кирил сподели в четвъртък на, кардинал Матео Дзупи, че техните Църкви би трябвало да работят дружно, с цел да предотвратят " отрицателно политическо развиване и да служат на идеята на мира и справедливостта ", съобщи " Ройтерс ".

Патриарх Кирил е разгорещен покровител на решението на съветския президент Владимир Путин да нападна Украйна, а папа Франциск, отбелязва " Ройтерс ".

" Смятам, че през днешния ден...Църквите могат посредством общите си старания да предотвратят отрицателно развиване на политическите събития и да служат на идеята на мира и справедливостта ", сподели патриарх Кирил на папския делегат.

" Много е значимо в тези тежки времена християнските общности на Изток и на Запад да вземат присъединяване в този развой на помиряване ", посочи патриархът.

Дзупи, за който през вчерашния ден беше вторият ден от визитата му в Москва, акцентира, че папа Франциск доста би желал да чуе директно възгледите на патриарх Кирил за войната в Украйна.

По-рано през вчерашния ден Дзупи разиска филантропични въпроси, свързани с спора в Украйна и отбраната на човешките права с съветския омбудсман по правата на детето Мария Лвова-Белова.

дружно с съветския президент Владимир Путин от Международния углавен съд за противозаконен трансфер на украински деца в Русия.

Дзупи организира в сряда диалози с Юрий Ушаков, външнополитически консултант на Путин, които съгласно Ватикана са минали добре.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков сподели през вчерашния ден, че Кремъл " високо цени напъните и самодейностите на Ватикана за намиране на спокойно решение на рецесията в Украйна ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР