Руският патриарх Кирил, известен още със светското си и агентурно

...
Руският патриарх Кирил, известен още със светското си и агентурно
Коментари Харесай

Гундяев: Бъдещето на света зависи от бъдещето на Русия и на нашата църква

Руският патриарх Кирил, прочут още със светското си и агентурно име Гундяев, съобщи, че бъдещето на света зависи от бъдещето на Русия на нейната черква.   

„ От бъдещето на нашето родно място, нашия народ, нашата черква зависи, в цялостния смисъл на думата бъдещето на света “, съобщи Кирил в своя проповед, представена от уеб страницата Патриархия.ru.

Той държа тирада в поддръжка на съветската инвазия в Украйна след литургия катедралната черква „ Христос Спасител “ в Москва, където се състоя и церемониален банкет по случай рождения му ден 20 ноември.  

В нея той приканва архиереите към „ патриотично образование “ и „ персонално присъединяване в изхранването на съветското воинство и доброволците “.

„ Ние би трябвало да ги подкрепим — и с думи, и с каузи, и материално “, споделя Кирил.  

Според него, нападайки Украйна, Русия се бори със „ международното зло “.  

„ Ние като черква би трябвало да вземем присъединяване в битката на нашето родно място със международното зло, с тази проказа, с това антихристко придвижване, което може да погуби и целия свят, и Русия “, прибавя той.

Кирил приканва още църковните деятели да " въодушевяват воините “, да „ работят с интелигенцията, с медиите “.

Водачът на съветската черква споделя още, че  Русия „ се бори с антихриста “: 
„ Всички сили на антихриста ще бъдат хвърлени против нашата страна. (…) Трябва да се активизираме. Всеки би трябвало оптимално да извършва своя дълг, да отиде там, където през вчерашния ден още не сме били, при тези, на които през вчерашния ден още не умеехме да приказваме вярно. “

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР