Руският парламент одобри законодателство, с което се въвежда онлайн връчване

...
Руският парламент одобри законодателство, с което се въвежда онлайн връчване
Коментари Харесай

Руският парламент одобри онлайн повиквателни за военна служба

Руският парламент утвърди законодателство, с което се вкарва онлайн връчване на повиквателни за военна работа, научи Би Би Си.

Кремъл отхвърля, че задачата на този ход е да се форсира по-нататъшната готовност на съветските мъже или да се постави завършек на необятно публикувания отвод от наборна работа.

Хиляди руснаци заобиколиха мобилизацията в армията, с цел да избягат от войната в Украйна.

Критиците настояват, че законът е още едно доказателство, че управляващите основават " електронен ГУЛАГ ", правейки прилика с мрежата от затворнически лагери от руската ера.

Съгласно новото законодателство документите за приканване ще се считат за връчени незабавно щом се появят на специфичния държавен портал " Държавни служби ", наименуван " Госулуги ".

" Призовката се счита за получена от момента, в който бъде сложена в персоналния акаунт на лицето, подлежащо на военна работа ", съобщи по малкия екран Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита в съветския парламент.

От този миг нататък наборният боец ще бъде задължен да се яви в локалната работа за наборна работа.

На жителите, които не се явят, ще бъде неразрешено да пътуват в чужбина и може да бъдат наложени други ограничавания. Те няма да могат да купуват или продават недвижими парцели, шофьорските им книжки ще бъдат анулирани и няма да могат да записват свои компании.
Досега документите за наборна военна работа в Русия трябваше да се връчват персонално или посредством шеф.
На процедура това означаваше, че доста хора заобикалят наборната работа, като се реалокират от мястото, където са адресно регистрирани или просто не отварят вратата, когато военните чиновници ги потърсят.

От 395-те съветски депутати, които гласоподаваха по закона, 394 го поддържаха, а един се въздържа. Долната камара на съветския парламент или Държавната дума се състои от 450 депутати.

Новото законодателство ще влезе в действие, когато бъде подписано от президента Владимир Путин, което евентуално ще се случи скоро.

През септември предходната година Кремъл стартира безредна акция за незабавна готовност в поддръжка на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна на фона на поредицата от унизителни провали след началото на войната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР