Руският орган за финансов надзор заяви, че е добавил международното

...
Руският орган за финансов надзор заяви, че е добавил международното
Коментари Харесай

Русия добави международното ЛГБТ движение към списъка си с терористи и екстремисти

Руският орган за финансов контрол съобщи, че е добавил " интернационалното ЛГБТ придвижване " към листата си с терористи и екстремисти.

Надзорният орган " Росфинмониторинг " има пълномощията да замразява банкови сметки на съответни субекти, посочени в листата, само че на своя уеб страница не показва нито едно лице или организация. През ноември предходната година Върховният съд на Русия разгласи придвижването за " екстремистко ", без да показва за кого се отнася, само че на процедура забрани ЛГБТ активизма в цялата страна.

Преди дни BBC заяви за двама чиновници на ЛГБТ+ клуб в съветския град Оренбург, които са били задържани по съмнение, че са членове на " екстремистка организация ". Това е и първото сходно наказателно дело, откогато Върховният съд на Русия разгласи за нелегално по този начин нареченото " интернационално ЛГБТ придвижване ". Ако бъдат приети за отговорни, обвинените са застрашени с до 10 години затвор. От BBC напомнят, че полицията нахлува в клуба, наименуван Pose, при започване на март. А информацията, публикувана по-късно е, че по време на полицейската акция са открити и иззети женски театрален костюм, пет женски перуки и подправени женски гърди. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР