Руският оръжеен концерн Калашников е изпълнил през 2022 г. 45

...
Руският оръжеен концерн Калашников е изпълнил през 2022 г. 45
Коментари Харесай

С рекордните 40% се е увеличило производството на руския концерн “Калашников“

Руският оръжеен тръст " Калашников " е извършил през 2022 година 45 държавни поръчки в региона на защитата и 24 контракта в границите на военно-техническото съдействие. Освен това компанията възнамерява действия по организация на производството в границите на едно лицензионно съглашение, заяви през днешния ден нейната пресслужба.
Прочетете още
" Това са най-мащабните контракти в историята на компанията ", се споделя в прессъобщението. 

През предходната година оръжейното произвеждане на съветския тръст се е нараснало с 40 % по отношение на 2021 година, достигайки рекордни резултати за последните 20 години.

Започнато е производството на автомата " Калашников АК-19 ", с диаметър 5,45 мм, на 9-милиметровия картечен револвер " Калашников ППК-20 " и на самозарядните карабини " Сайга-9 " и Те Ер 3 (TR3) с оптически мерници.

През 2022 година " Калашников " е доставил първата партида от снайперските пушки " Чукавин ". 

Освен това подразделението за инструментално произвеждане на съветската компания през 2022 година е нараснало размера на своята продукция с 8 % на годишна основа по отношение на 2021 г.  

Подразделението на " Калашников " за произвеждане на металорежещи машини през предходната година е осъществило продукция, която е равна на тази, реализирана за предходните 3 години, от 2019 година до 2021 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР