Руският опозиционер Алексей Навални, приет тази сутрин в болница в

...
Руският опозиционер Алексей Навални, приет тази сутрин в болница в
Коментари Харесай

Алексей Навални е в кома и на апаратно дишане

Руският опозиционер Алексей Навални, признат тази заран в болница в сибирския град Омск, е в кома. Това съобщи неговата говорителка Кира Ярмиш, съобщи ТАСС.

"Алексей към момента е на командно дишане. Той е в кома, в тежко положение. Резултатите от проучванията още не са излезли ", написа тя в Туитър.

По-рано се разбра, че аероплан, изхвърчал от сибирския град Томск за Москва, е кацнал по неотложност в Омск поради отравяне на Навални. Според Ярмиш опозиционерът единствено е пил чай от сутринта до момента.

Главният доктор на болничното заведение, където е приет в болница Навални, удостовери за ТАСС, че пациентът е в тежко положение и на апаратно дишане. Той посочи, че към този момент не му е сложена диагноза и се прави симптоматично лекуване.

Местният клон на федералната организация Роспотребнадзор в Томска област заяви за ТАСС, че ще ревизира медийните известия, съгласно които Навални е бил токсичен на градското летище в Томск.

Проверката ще бъде извършена в кафето, където Навални е пил чай, преди да му прилошее. Тя би трябвало да бъде съгласувана с прокуратурата и резултатите ще станат ясни най-рано идната седмица, съобщи събеседничка на ТАСС в съветското ведомство. Роспотребнадзор не е получавал тъжба от името на Навални, посочи тя.

Директорът на кафето Пьотър Филоненко заяви пред ТАСС, че там ще бъде направена и вътрешна инспекция - ще бъдат прегледани записите от камерите за наблюдаване. Не е имало недоволства нито от Навални, нито от други гости, сподели той. Филоненко удостовери, че специалисти от Роспотребнандор към този момент са пристигнали в заведението за инспекция.

"По време на полета от Томск Навални нищо не е ял, нито е пил ", съобщи за ТАСС превозвачът - самолетна компания Ес 7. Според нея опозиционерът се е почувствал зле малко след излитането, екипажът е реагирал "бързо и в прецизно сходство с процедурите " и незабавно е съобщил за случая на командира на машината, който е избрал за незабавно кацане най-близкото уместно летище.

След дозареждане самолетът е изхвърчал за Москва, а в Омск са останали двама души, пътували с Навални.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР