Руският опозиционер Алексей Навални, който от 31 март започна гладна

...
Руският опозиционер Алексей Навални, който от 31 март започна гладна
Коментари Харесай

Служители в наказателната колония се заканили на Навални, че...

Руският опозиционер Алексей Навални, който от 31 март стартира гладна стачка в наказателната колония, където е затворен, е получил закани, че ще бъде хранен принудително от чиновниците на пандиза, съобщи Франс прес, базирайки се на формалната му страница в Twitter.

Акаунтът му @navalny твърди, че опозиционерът е измършавял с 8 кг от началото на гладната си стачка и към този момент тежи 77 кг.

" Поради сериозността на гладната му стачка, управлението (на наказателната колония) всеки ден го заплашва, че ще бъде хранен принудително ", се показва още в известието.

В Русия законът позволява наложително хранене на пандизчии. То може да се прави орално, ректално или посредством гастрална сонда. Според правозащитниците подобен метод е форма на мъчение.

Алексей Навални излежава присъда от две и половина години затвор по дело за машинация, считано за политически стимулирано макар отричанията на Кремъл.

Той престана да се храни в символ на митинг против изискванията си на живот в колонията в Покров, на към 100 км от Москва. Навални упреква управлението на колонията, че му отхвърля уместно лекуване на болките в гърба, които затрудняват придвижването на ръцете и краката му. Според юристите му той има двойна дискова херния.

Навални декларира също, че е изтезаван посредством отнемане от сън, защото през нощта надзирателите го будят на всеки час, написа dariknews.bg.

Руските управляващи отхвърлят обвиняванията на Навални и декларират, че той получава всички нужни медицински грижи. В формалната му страница в Twitter през днешния ден се декларира, че Навални към момента няма достъп до доктор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР