Руският опозиционер Алексей Навални е преместен в карцер и няма

...
Руският опозиционер Алексей Навални е преместен в карцер и няма
Коментари Харесай

За да ме накарат да млъкна. Навални е преместен в карцер без право на свиждания

Руският опозиционер Алексей Навални е изместен в карцер и няма право на никакви свиждания. Това е най-тежкото наказване в наказателната колония, в която се намира, и му е наложено единствено дни преди да фамилията му да пристигна на планувано посещаване.

През март предходната година критикът на Владимир Путин беше наказан на 9 години затвор за " кражба на непознато имущество в изключително огромни размери посредством машинация " - обвинявания, които той отхвърля.

Опозиционерът беше арестуван два месеца по-рано, откакто се завърна в Русия от Германия, където се възстановяваше от с " Новичок " . Формалната причина за ареста беше, че не се е явявал за подписка по остаряла условна присъда, макар че по това време се бореше за живота си в болница.

" Поздравления за мен, издигнах се с още едно равнище в йерархията на затворническите нарушители ", написа Навални във Facebook, докъдето има достъп от време на време, и заяви, че преди няколко дни са му съобщили, че би трябвало да се срещне със Съвет на възпитателите, за чието битие до този миг не знаел.

Съветът от " петима намръщени мъже и русокоска със 7-сантиметров червен маникюр ", е споделил, че Навални е " тежък извършител " и по тази причина се предлага да бъде изместен в помещение от " камерен вид ".

От август Навални е бил в углавен изолатор, с размери два и половина на три метра, в която има единствено легло, маса и табуретка, завинтени за пода, мивка, тоалетна в ъгъла и доста дребен прозорец.

Eкип на направи опит в какво пространство е живял.

В килията от камерен вид изискванията са още по-лоши. събуждането е в 5 часа. Вземат му матрака и възглавницата и закрепват леглото за стената. До 9 вечерта той може единствено да се разхожда из килията, която е малко над четири крачки дълга и три непълни необятна. Две книги, вместо една, е единственото наслаждение, което Навални ще има в тази килия, въпреки че четенето е доста мъчно - слънчева светлина съвсем няма.

От 16 часа дневно Навални има право да написа 1 час и 15 минути . През това време той може да напише обява в обществените мрежи или писмо. Или да прочете пощата, която получава. Ако му я дадат, тъй като цялата преписка на политика е в ръцете на цензора на пандиза.

Навални добавя, че задачата на преместването му в тази килия е да не му бъде разрешено рандеву с роднините му. Досега неведнъж свижданията са били отлагани поради разнообразни " нарушавания ", да вземем за пример, че е имал разкопчано копче. Опозиционерът счита, че повода в действителност е, че е основал профсъюз в колонията.

Заради всички санкции той към този момент не е виждал съвсем от една година никого от околните си. След няколко дни било планувано да дойдат родителите му, жена му Юлия и едно от децата му. Затова са му наложили най-тежкото наказване - килията, в която се не разрешават всевъзможни свиждания.

" Правят го, с цел да ме накарат да млъкна. Тогава какво е първото ми обвързване? Точно по този начин - да не се опасявам и да не си затварям устата ", написа Навални.

Той прикани всички да вършат това и при всеки комфортен случай да пропагандират против войната, Путин и неговата партия " Единна Русия ".

От пандиза той сложи началото на интернационална антикорупционна организация, година откакто съветската Фондация за битка с корупцията беше оповестена за екстремистка организация от съветските управляващи.

Заради това през май против него беше възбудено ново наказателно дело, по което е застрашен с до 15 години затвор , които може да бъдат добавени към сегашната му присъда. Новото обвиняване е за основаване на екстремистка организация и подстрекателство към ненавист по отношение на управляващите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР