Руският опозиционер Алексей Навални бе осъден на 30 дни административен

...
Руският опозиционер Алексей Навални бе осъден на 30 дни административен
Коментари Харесай

Руският опозиционер Алексей Навални беше осъден да прекара 30 дни в ареста

Руският опозиционер Алексей Навални бе наказан на 30 дни " административен арест " за образуване на неразрешена проява два дни преди встъпването в служба на президента Владимир Путин в нов мандат, оповестява Българска телеграфна агенция. Той е приет за отговорен за образуване на неразрешени публични прояви. Решението на съда беше оповестено след към пет часа гледане на делото.

" Вече ми дадоха 30 дни, само че " процесът " продължава. Разглеждат различен случай. Какво необичайно чувство ", написа Навални в " Туитър ".

Навални е на съд и за непокорство на силите на реда. Редовно изправяният пред съда опозиционер през последните месеци зачести организирането на демонстрации за оказване на напън над Кремъл, откакто съдът му забрани да се яви на президентските избори на 18 март, предстоящо извоювани от Владимир Путин.

На 5 май Навални прикани последователите си да се включат в проява под надпис " Той не ни е цар ". Хиляди хора демонстрираха в доста съветски градове.

Навални бе арестуван в Москва на митинг, придружен от конфликти сред негови поддръжници и хора в камуфлажни униформи, които скандираха прокремълски лозунги.

Последното задържане на Навални е от края на февруари след проява през януари, само че тогава той не бе наказан на арест. През октомври опозиционерът бе наказан на 20 дни арест за приканване към неразрешени публични прояви.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР