Руският опозиционен политик Иля Яшин е задържан, докато се разхожда

...
Руският опозиционен политик Иля Яшин е задържан, докато се разхожда
Коментари Харесай

Руският опозиционер Иля Яшин е задържан, докато се разхожда в московски парк

Руският опозиционен политик Иля Яшин е арестуван, до момента в който се разхожда в парк в столицата Москва, заяви в Телеграм във вторник неговата другарка – журналистката Ирина Баблоян, представена от АП.

По нейните думи двамата са се разхождали късно вечерта в понеделник, когато Яшин е бил задържан, а във вторник е бил упрекнат в непокорство и засегнатост на органите на реда. Баблоян обаче твърди, че приятелят ѝ не се е съпротивлявал при ареста.

Руската правозащитна група OVD-Info, която следи арестите на деятели и политици, съобщи, че юристът на Яшин Вадим Прохоров не е получил позволение да види клиента си през цялата нощ. Ако бъде приет за отговорен, опозиционерът може да получи до 15 дни затвор.

Яшин е прям критик на Кремъл и беше санкциониран четири пъти през последните седмици по обвинявания в дискредитация на съветската войска поради откритото му опълчване против непредизвиканото навлизане на Русия в Украйна, което стартира на 24 февруари.

По този мотив той съобщи, че няма да бяга от Русия, нито ще отдръпна рецензиите си против нашествието в Украйна, напомня АП, цитирайки основания в Латвия самостоятелен съветски новинарски уебсайт "Медуза ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР