Руският опозиционен политик Алексей Навални, който излежава излежава 19-годишна присъда

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални, който излежава излежава 19-годишна присъда
Коментари Харесай

Навални от ГУЛАГ в Арктика: Аз съм вашият нов дядо Мраз

Руският опозиционен политик Алексей Навални, който излежава излежава 19-годишна присъда за " екстремизъм, " удостовери информацията, че е дошъл в затвор в Арктика, който по думите му е покрит със сняг, и добави, че е в чудесно въодушевление макар уморителното 20-дневно пътешестване, съобщи Ройтерс.  

Съмишлениците на съветския опозиционер бяха изгубили контакт с него в продължение на повече от две седмици, като през цялото това време нямаше никаква информация къде се намира Навални.

Неговата говорителка Кира Ярмиш през вчерашния ден съобщи, че 47-годишният критик на Кремъл е отведен в наказателна колония номер 3, ситуирана в Харп в Ямало-Ненецкия район, на към 60 километра на север от Северния полярен кръг и на близо 1900 километра североизточно от Москва.



" Аз съм вашият нов Дядо Мраз ", се споделя в шеговито изказване на Навални от новото място за отнемане от независимост, оповестено от неговите юристи в обществената мрежа " Екс ".

" Е, в този момент имам палто от овча кожа, шапка ушанка, а скоро ще си взема и валенки (традиционни съветски зимни обувки). Двайсетте дни, през които пътувах, бяха много уморителни, само че към момента съм в чудесно въодушевление, уместно на Дядо Мраз ", добавя Навални.

Новият дом на Навални, прочут като колонията " Полярен вълк ", се счита за един от съветските затвори с най-сурови условия. Повечето лишени от независимост там са наказани за тежки закононарушения. Зимата е доста студена и през идната седмица температурите там ще паднат до към минус 28 градуса по Целзий, отбелязва Ройтерс.

Въпросната наказателна колония е основана през 60-е години като част от системата руски лагери за насилствен труд ГУЛАГ, написа в. " Московски комсомолец ".  

В обявата в " Екс " Навални изрича благодарността си към поддръжниците си и на всички останали, за проявената от тях угриженост за положението му по време на дългото пътешестване. Той споделя, че е видял охранители с автомати и кучета пазачи и е излязъл на разходка в зоната за извършения, която съгласно него се намирала в прилежаща килия, чийто под е бил затрупан със сняг.



Ямало-Ненецкият самостоятелен окръг на Руската федерация се намира оттатък Полярния кръг

" Както и да е, не се притеснявай за мен. Аз съм добре. Ужасно се веселя, че най-сетне дойдох ", споделя Навални.

Преди това той беше арестуван в затворническата колония IK-2 в централната част на Владимирска област, където излежаваше присъда по обвинявания в машинация.

Неговите съдружници свързват момента на изгубването му с оповестяването на президента Владимир Путин на 8 декември, че ще се стреми да бъде избран отново в президентската конкуренция през 2024 година

Навални прикани руснаците да " гласоподават за всеки различен претендент ", с изключение на за Путин, на изборите на 15-17 март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР