Руският опозиционен лидер Алексей Навални вероятно е починал много по-рано,

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални вероятно е починал много по-рано,
Коментари Харесай

По тялото на Навални е имало синини. Вероятно е починал по-рано, казва затворник

Руският опозиционен водач Алексей Навални евентуално е умрял доста по-рано, в сравнение с съветската Федералната работа за осъществяване на наказванията заяви. Това се разбра от думите на пандизчия в колонията ИК-3 „ Полярен вълк “, поискал анонимност, пред „ Новая Газета Европа “

Според неговия роман още на 15 февруари в пандиза е настанала „ неразбираема блъсканица “. Вечерната инспекция, която се организира от 20:00 до 20:30, е била „ доста ускорена “, споделя той.

Всички наказани били заключени и предизвестени да не вършат никакви придвижвания и защитата е била засилена.

" Чухме някакви коли да влизат в зоната късно вечерта и през нощта на три пъти, само че нямаше по какъв начин да ги забележим през прозореца “, прибавя той.

По думите на наказания сутринта на 16 февруари е почнало цялостно " претарашване “: чиновниците на колонията конфискували няколко мобилни телефона, карти, както и нагреватели за вода, за които преди този момент си затваряли очите.

От думите на надзирателите пандизчиите заключили, че колонията чака инспекция. В същото време събеседникът на изданието отбелязва, че администрацията нормално научавала сходни инспекции най-малко месец по-рано и се подготвяли авансово за тях.

" Мисля, че Навални умря доста по-рано от оповестеното време. Най-вероятно предходната вечер. Иначе за какво трябваше да ни затварят компактно в бараките и сутринта да провеждат обиск? “, споделя пандизчията.

По думите му към 13:00 часа московско време на 16 февруари няколко коли пристигнали в ръководството.

Една от колонията " Полярна сова ” за наказани на пожизнен затвор, две от Лабитнанги, най-близкия град до село Харп (бел.ред - където се намира ИК-3), и една е от Салехард - столицата на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг. Затворникът допуска, че участниците в срещата са разработвали „ обща позиция пред комисията от Москва “.

За идването на комисия от централата в колонията научили почти по същото време, в което разбрали и за гибелта на Навални. Според пандизчията това е още едно доказателство, че политикът е умрял доста по-рано от оповестеното.

Според формалната информация на на 16 февруари Алексей Навални се почувствал зле след разходка и изгубил схващане. " Необходимите реанимационни ограничения “ не дадоха позитивен резултат, " лекарите от незабавна помощ установяваха гибелта “.

Два дни след формалното известие за гибелта на съветския опозиционер.

Според източник от „ Новая Газета Европа “ тялото на Навални първо е било откарано в Лабитнанги (бел. ред: най-близкото обитаемо място до село Харп), само че вечерта на 16 февруари е откарано в регионалната клинична болница в Салехард.

Мълвата, че са докарали тялото на политик, се разчува бързо в 50-хилядното градче. Впоследствие схващат и че гибелта „ не е от престъпен темперамент “, т.е. без изстрели, написа изданието като се базира на поданици на Салехард и човек от екипите на кола за спешна помощ в града.

Тогава се появява и информация, че на локалните патолози е неразрешено да вършат аутопсии.

„ Тук мненията се разграничават за първи път “, сподели служителят на Бърза помощ.

„ Някои споделиха, че от Москва са пристигнали заповеди да се изчакат столичните експерти, до момента в който други настояват, че самите лекари са отказали да създадат аутопсия. Това е политически въпрос и не е ясно по какъв начин ще се развие. И в случай че извършите аутопсия и пристигна директна заповед да се създадат промени в резултата, тогава не можете да откажете, тъй като могат да ви разгласят за „ екстремисти “. Освен това в този момент е зима, телата могат просто да се съхраняват в коридора със седмици. Отворих входната врата по-широко и ето го хладилникът, “ споделя той, а „ Новая газета " отбелязва, че в Салехард сега е минус 27 градуса.

Източникът на изданието споделя още, че по тялото на Навални са открити синини, които той е получил приживе. Но не от побой, а вследствие на други дейности.

„ Като чиновник в кола за спешна помощ с много опит мога да кажа, че такива пострадвания, както ги разказват тези, които са ги видели, се получават от гърчове “, споделя лекарят от колата за спешна помощ.

„ Човекът се гърчи, пробват се да го удържат, само че гърчовете могат да бъдат доста мощни, тъй че се получават синини. Казаха още, че има и синина на гърдите. Но такава, която се появява по отношение на заобиколен сърдечен масаж, " споделя още медикът.

" Тоест те въпреки всичко са пробвали да го реанимират и той е умрял най-вероятно от сърдечен арест. Но за какво е спряло сърцето му, към момента никой нищо не споделя “, обобщава източникът на „ Новая Газета “.

Изданието напомня, че след отравянето на Алексей Навални през 2020 година, реаниматорът Михаил Фремдерман изброява в коментар за английската BBC признаците на потребление на бойното химическо вещество Новичок върху човек: „ Такива субстанции покачват наличието на ацетилхолин, един от главните невротрансмитери в тялото. Той от своя страна стартира да оказва мощно въздействие върху мускулите, дишането, мускулния тонус, кръвното налягане и работата на сърцето. Регулирането на действието на вътрешните органи и нервно-мускулната система е нарушено. Човек губи схващане, може да има гърчове, спазми и бързо се развива кома. Някои типове даже могат да бъдат нанесени върху кожата и човек се отравя съществено “, изброява тогава Фремдерман.

Според събеседника на „ Новая Газета Европа “ аутопсия не е била осъществена нито на 16, нито на 17 февруари. Вероятно по тази причина съветските управляващи не разрешават на околните да видят тялото.

Изданието отбелязва, че екипите може и да са пристигнали, само че процесът ще отнеме най-малко няколко дни, защото някои биоматериали може да бъдат изпратени в Москва за проучване. Това значи, че тялото няма да бъде предадено на околните най-малко седмица.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР