Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова за протестни шествия в

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова за протестни шествия в
Коментари Харесай

Протестни шествия в Русия за рождения ден на Путин

Руският опозиционен водач Алексей Навални прикани за протестни шествия в страната в събота - 7 октомври, когато е рожденият ден на съветския президент Владимир Путин, заяви ДПА.

Екипът на Навални посочи, че са проведени митинги в 80 града. Най-големият протест е плануван да бъде в родния град на Путин Санкт Петербург. Днес съветският президент навършва 65 години.

Властите отхвърлиха да разрешат митингите, което вероятно значи, че ще има принуждение, отбелязва организацията.

Навални няма да участва на митингите. Той бе наказан в понеделник на 20 дни затвор поради апели към поддръжниците си да вземат участие в неразрешени митинги.

Опозиционният водач бе арестуван предходната седмица преди плануван протест в Нижни Новгород. Неприятностите му със закона евентуално ще му попречат да се кандидатира за президентските избори следващата година, показва ДПА.

Самият Путин, както бе съобщил прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС, е възнамерявал за през днешния ден заседание с членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация и поредност телефонни диалози.

В телефонен диалог с Путин президентът на Армения Серж Саркисян поздрави през днешния ден съветския президент с юбилея, заяви пресслужбата на Кремъл. Лидерът на Абхазия Раул Хаджимба изпрати приветствие, оповестено на уеб страницата на президентството на отцепническата република.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР