Руският опозиционен активист Алексей Навални, намиращ се в кома в

...
Руският опозиционен активист Алексей Навални, намиращ се в кома в
Коментари Харесай

Германските лекари са прегледали Навални

Руският опозиционен деятел Алексей Навални, намиращ се в кома в болница в сибирския град Омск, е бил прегледан от екип немски лекари, заяви в Туитър неговата говорителка Кира Ярмиш, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Германски лекари, професионални реаниматори, прегледаха Алексей Навални ", написа Ярмиш в обществената мрежа. Германският екип е заключил, че Навални може да бъде превозен в Берлин, както предложиха немските управляващи, предвид на това, че те разполагат с нужната инсталация, с цел да подсигуряват безвредното му пътешестване на борда на самолета им, добави говорителката. Съпругата на Навални се е съгласила, че в случай че той бъде превозен в Берлин, би трябвало да бъде лекуван в болничното заведение "Шарите ", съобщи Ярмиш.

По-рано основният доктор на болничното заведение в Омск сподели, че Навални не трябва да бъде превозен и че това е мнението на консилиум, включващ и немски медици. В изказване неправителствената организация, която урежда прехвърлянето на Навални за лекуване в Германия, обаче уточни, че изказванията, че за Навални не е безвредно да пътува, са погрешни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР