Руският олигарх Роман Абрамович получи извинение от издателството Харпър Колинс

...
Руският олигарх Роман Абрамович получи извинение от издателството Харпър Колинс
Коментари Харесай

Роман Абрамович получи извинение от издателство и се отказа да го съди |

Руският олигарх Роман Абрамович получи опрощение от издателството " Харпър Колинс " поради изказване в книга на проверяващата журналистка и някогашна репортерка на " Файненшъл таймс " в Москва Катрин Белтън, че е купил футболния клуб " Челси " по разпореждане на Владимир Путин.

Компанията „ Харпър Колинс “ се съгласи да поправи избрани пасажи в книгата „ Хората на Путин “ и да направи подаяние на благотворителни организации, вместо да заплаща компенсации на Абрамович, както са поискали олигархът и клубът, заяви БНР.

На базата на това съглашение Роман Абрамович е прекратил заведеното от него дело за клюка против журналистката.

Всичко това става, откакто висш съд постанови предишния месец, че в книгата за съветския президент и негови сподвижници са направени 9 оскърбителен изказвания по адрес на Роман Абрамович.

В книгата съветският милиардер Сергей Пугачов твърди, че Абрамович е купил „ Челси “ през 2003 година по заповед на Путин.

Говорител на притежателя на „ Челси “ съобщи, че Абрамович е приел извинението и премахването на няколкото погрешни изказвания от книгата.

Катрин Белтън, която в този момент е специфичен сътрудник на " Ройтерс ", съобщи, че тя и издателството са се съгласили да прибавят към изданието към този момент направените мнения от представителя на Абрамович.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР