Руският олигарх Роман Абрамович и поне двама украински преговарящи за

...
Руският олигарх Роман Абрамович и поне двама украински преговарящи за
Коментари Харесай

Предполагаем опит за отравяне на руския олигарх Роман Абрамович?

Руският олигарх Роман Абрамович и най-малко двама украински договарящи за мир са получили признаци на хипотетично отравяне след среща в Киев при започване на месеца, оповестява " Уолстрийт джърнал ".

Би Би Си добавя, че става дума за зачервяване на очите, непрекъснато и мъчително сълзене и лющене на кожата по лицата и ръцете. Симптомите са били открити след среща в украинската столица, целяща реализиране на прогрес в договарянията за преустановяване на огъня. Смята се, че животът на Абрамович и другите украински договарящи не е в заплаха и положението им към този момент се е подобрило.

Разследващата група " Белингкет " (Belingcat) удостовери в Twitter, че трима членове на делегацията, взели участие в договаряния с Русия на 3 против 4 март, са " показали признаци наподобяващи отравяне с химическо оръжие ", както и че един от засегнатите е Абрамович. Преди това те са приели единствено шоколад и вода, а четвърти човек, който е консумирал същото, не е получил признаците.

Източник от американското разузнаване разяснява пред Ройтерс след излизането на обявата, че признаците на Абрамович и на украинските договарящи се дължат на екологичен фактор, а не на отравяне.

" Разузнаването допуска, че това е екологично, да вземем за пример, не отравяне ", споделя разузнавачът, който е отказал повече детайлности.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР