Руският олигарх Олег Дерипаска е замесен в депортирането на украински

...
Руският олигарх Олег Дерипаска е замесен в депортирането на украински
Коментари Харесай

Руският олигарх Олег Дерипаска замесен в депортирането на украински деца

Руският олигарх Олег Дерипаска е забъркан в депортирането на украински деца от окупираните територии. Това излиза наяве от изявление на фонда " Волное дело ", който принадлежи на милиардера, съобщи " Униан ".

Фондът съобщава, че е " поел покровителство "  над 350 украински деца от Бахмут. Те са изпратени на " почивка "  в Крим, след което желаят да ги разпределят " на фамилии "  на съветска територия.

Фондът и Дерипаска благодариха на детския омбудсман на Русия Мария Львова-Белова за съдействието при извеждането на деца от Бахмут. Лвова-Белова беше оповестена за интернационално търсене със заповед на Международния углавен съд в Хага за всеобщи депортации и отвличания на украински деца.

Според украинския омбудсман са известни поименно 19 500 деца, които окупаторите са отвели на съветска територия. В реалност обаче техният брой е доста по-голям. Преди войната към 700 000 деца са живели в териториите, които в този момент са окупирани. Съдбата на множеството от тях все още е незнайна.

Окупаторите се пробват да " превъзпитат "  отвлечените деца, като им описват неистини за " укрофашистите "  и по всевъзможен метод се пробват да насаждат ненавист към Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР