Руският олигарх Михаил Фридман, който е под санкциите на Обединеното

...
Руският олигарх Михаил Фридман, който е под санкциите на Обединеното
Коментари Харесай

Руски олигарх предложи на Украйна помощ от 1 млрд. долара

Руският олигарх Михаил Фридман, който е под глобите на Обединеното кралство и Европейски Съюз, предложи да трансферира милиард $ на украинската Алфабанк. Според източници, осведомени със обстановката, предлагането на Фридман има за цел да убеди Обединеното кралство да отстрани рестриктивните мерки, които са му наложени. Неназовани американски чиновници настояват, че самодейността на Фридман е едно от поредицата оферти, които глобените предприемачи, банки и компании скрито вършат на западните държавни управления, които финансират възобновяване на Украйна след съветската инвазия. В същото време самият Фридман отхвърли да предлага договорка поради глобите. Министерството на външните работи на Обединеното кралство съобщи, че " не утвърждава избягването на глобите ".

" Украинската Алфабанк предложи на управляващите в Киев да разрешат на Фридман да трансферира 1 милиарда $ от персоналното си положение към сметките на финансова институция ", съобщи Роман Шпек, който е ръководител на надзорния съвет на банката.

По думите му тези пари ще бъдат употребявани за финансиране на планове в Украйна, свързани с инфраструктурата, опазването на здравето, хранителната и енергийната сигурност. Шпек твърди, че украинската Алфабанк е изпратила предлагането си до Националната банка на Украйна през юни. Той също отхвърля изказванието да е имало за цел облекчение на глобите.

" За нас това е в действителност значим стопански план и бихме желали да избегнем всевъзможни спекулации, че Фридман и неговите сътрудници биха желали да влагат 1 милиарда $ в Украйна, с цел да получат нещо в подмяна. Не считам това за някаква нечиста сделка или игра, която би могла да помогне за отбягване или унищожаване на глобите в бъдеще ", добави ръководителят на Надзорния съвет на украинската Алфабанк. Фридман ще се нуждае от позволение от Европейски Съюз, както и от Министерството на финансите на Съединени американски щати, за достъп до сметки и прекачване на пари. Въпреки че милиардерът не е под глобите на Съединени американски щати, на Алфабанк са наложени ограничавания.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР