Руският олигарх Алишер Усманов, шестият по богатство олигарх в Руската

...
Руският олигарх Алишер Усманов, шестият по богатство олигарх в Руската
Коментари Харесай

Руски олигарх съди ЕС заради санкциите срещу него

Руският олигарх Алишер Усманов, шестият по благосъстояние олигарх в Руската федерация, апелира решението на Европейски Съюз да му бъдат наложи строги наказания в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Усманов е подал тъжба в Съда на Европейски Съюз на 29 април, като е изискал от втория по мощ арбитражен съд на Съюза да спре глобите. Очаква се правосъдният състав да вземе дефинитивно решение по проблема.

Неговият случай е част от възходящия брой обжалвания в съда в Люксембург, откакто първият кръг от наказания беше оповестен обществено на 28 февруари. Съдебните разногласия по отношение на глобите на Европейски Съюз могат да продължат с години и рядко водят до победа на обжалващите.

Например, избягалият някогашен украински президент Виктор Янукович и синът му остават в листата със наказания на Европейски Съюз още от 2014 година, даже откакто са спечелили каузи против глобите през 2020 година

Алишер Усманов е под глобите на Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз. Той е притежател на " Металоинвест " и " Мегафон ". Богатството му понижа от 21,6 милиарда $ на 18,9 милиарда $ след налагането на глобите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР