Руският(news-front.info) е един от сайтовете, разпространяващи фалшиви новини в България,

...
Руският(news-front.info) е един от сайтовете, разпространяващи фалшиви новини в България,
Коментари Харесай

Русия финансира сайта за фалшиви новини, който издава ”смъртни присъди” в България

Руският(news-front.info) е един от уеб страниците, разпространяващи подправени вести в България, съгласно Европейската работа за външна активност. Сайтът има и българска секция и редакция. Сайтът е обвързван с съветската страна. Българите, които работят за уеб страницата, вземат участие като уредници на други начинания на Русия у нас, като " Безсмъртния полк " и организирането на митинги против НАТО. Те стоят и зад смъртната опасност във " Facebook " за хора, оповестени от тях за русофоби, която се проверява от ГДБОП, написа " Дневник ".

Домейнът на осведомителната организация, която се популяризира като " основана за правдивото отразяване на събитията в Донбас, Сърбия, България, Русия, в Украйна и по целия свят ", е регистриран със прикрито име на притежателя. За да действа като средство за всеобща информация, на организацията обаче ѝ е нужен лиценз от съветската Федерална работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки – РОСКОМНАДЗОР. От регистъра на регулатора се схваща, че притежател на организацията е " МедиаГрупп НьюсФронт " с адрес в Крим, град Бахчисарай. От съветския търговски указател се вижда, че притежатели на компанията с равни дялове, са Константин Сергеевич Книрик, който е и " началник " на организацията, и Михаил Анатолиевич Синелин.

Книрик е началник на районния клон на националистическата партия " Родина " в анексираната от Русия, само че непризнатата като съветска територия Република Крим и народен представител от Бахчисарайския градски съвет. Сегашният съветски вицепремиер Дмитрий Рогозин е един от създателите на партията и към момента се счита за всекидневен водач.

Книрик е един от учредителите на неправителствената Регионална социална организация " Глобални осведомителни технологии ", която е записана на адреса на " МедиаГрупп НьюсФронт ". Според обява в изданието znak.ru " Глобални осведомителни технологии " e получила през 2016 година грант от фонда за поддръжка на неправителствения бранш към президента на Русия - 3 млн. рубли за финансиране на News Front. Името на News Front се съдържа и в голям брой други планове за държавно финансиране, които обаче са подавани от името на " Общественно-патриотический план " Нашата Велика Победа " с водач Олег Слюсаренко. Два от плановете са за финансиране на районните уеб сайтове на News Front за Сърбия и Германия, написа още " Дневник ".

Друг план на същата организация е наименуван " Единен информативен портал България - Русия ". Не се намират данни дали планът е финансиран и изпълнен, само че късото му изложение е показателно за задачите и методите на работа: " Формиране на позитивен имидж на Руската федерация в страните на " Балканите ". Пробив в осведомителната обсада. Поддържане на неофициални контакти сред жителите на България и Русия за взаимна работа в областта на обществената дипломация ". Мотопробегът на " Нощните вълци " през Европейски Съюз през 2015 година също се организира в границите на плана " Нашата Велика Победа ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР