Руският национален отбор по волейбол вдигна трофея в първото издание

...
Руският национален отбор по волейбол вдигна трофея в първото издание
Коментари Харесай

Русия спечели волейболната Лига на нациите

Руският народен тим по волейбол подвигна трофея в първото издание на шампионата Лига на нациите. " Сборная " бе безапелационна във финалната борба и победи Франция с 3:0 (25:22, 25:20, 25:23) гейма.

Лигата на нациите е шампионат, който наследи Световната лига. С трофеите от предходното съревнование, руснациге имат 4 купи, а успеха във финалния мач е първа за тима от 2013 година насам.

Финалът се игра във френския град Лил, само че даже препълнените трибуни на стадион " Стад Пиер Мороа ", който бе трансфорат във волейболно игрище, не помогнаха на " петлите ".

Руснаците преобладаваха и през трите гейма и стигнаха елементарно до успеха.

Най-резултатен в мача за златните медали стана Максим Михайлов с 19 точки, а още 12 добави неговият съотборник Дмитрий Мусерски. За " петлите " Ървин Нгапет означи 16 точки.

Снимка: FIVB

На трето място в конкуренцията остана тимът на Съединени американски щати, който победи олимпийските първенци от Бразилия също с 3:0.

Българският тим не се класира за финалния шампионат, само че резервира мястото си в елита и остана на 11-о място в крайното класиране.

Лигата на нациите бе самобитна генерална подготовка за тимовете преди старта на международното състезание през септември. България ще бъде хазаин на шампионата, дружно с Италия, където ще се изиграят решителните срещи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР