Руският миротворчески контингент не е регистрирал нарушение на примирието в

...
Руският миротворчески контингент не е регистрирал нарушение на примирието в
Коментари Харесай

Русия не е регистрирала нарушения в Нагорни Карабах

Руският миротворчески контингент не е записал нарушаване на примирието в Нагорни Карабах през последното денонощие. Това оповестява " Интерфакс ", като цитира бюлетин за активността, оповестен на уеб страницата на съветското министерство на защитата.

Според министерството въоръжените формирования на Нагорни Карабах, в осъществяване на споразуменията за преустановяване на огъня, не престават да предават оръжие и военна техника под контрола на съветските миротворци.

" Към 30 септември са предадени: 21 единици бронирана техника, 51 единици автомобилна техника, 24 единици средства за противовъздушна защита, 62 единици полева артилерия, РСЗО и минохвъргачки, повече от 5,3 хиляди единици стрелково оръжие, противотанкови оръжия и ПЗРК, към 3,3 милиона муниции ", оповестяват от ведомството.
 Армения: Над 100 000 души са избягали от региона на Нагорни Карабах
Армения: Над 100 000 души са избягали от региона на Нагорни Карабах

Почти цялото население на етническия арменски анклав е напуснало

Припомняме, че по-рано в събота Назели Багдасарян, представител на министър-председателя на Армения, разгласи, че броят на бежанците, влезнали в страната през миналата седмица, е достигнал 100 417, от почти 120 000 души население на Нагорни Карабах.

Агенцията на от бягащите " са гладни, изтощени и се нуждаят от незабавна помощ ".

Артак Бегларян, някогашен арменски сепаратистки чиновник, сподели, че " последните групи " поданици на Нагорни Карабах са на път за Армения през днешния ден

" Остават най-вече няколкостотин души, множеството от които са длъжностни лица, чиновници на незабавната помощ, доброволци, и някои хора със специфични потребности ", написа той в обществените мрежи.
 Организация на обединените нации изпраща задача в Нагорни Карабах
Организация на обединените нации изпраща задача в Нагорни Карабах

Това се случва за първи път от към 30 години

В допълнение най-малкоза гориво в Нагорни Карабах в понеделник. Все още не е ясно какво е предизвикало детонацията покрай основния град Ханкенди, именуван от арменците " Степанакерт ".

Организация на обединените нации заяви, че изпраща задача в Нагорни Карабах този уикенд, с цел да направи оценка на филантропичната обстановка, откакто Азербайджан сподели, че ще разреши такова посещаване.

Арменският посланик Едмон Марукян разкритикува определеното време на визитата, само че акцентира, че е значимо чиновниците на Организация на обединените нации да видят сами на какво са били подложени етническите арменци.
 Непризнатата република Нагорни Карабах остава в историята
Непризнатата република Нагорни Карабах остава в историята

Президентът Самвел Шахраманян подписа декрет за преустановяване на нейното битие

Азербайджан като равни. Марукян отхвърли тези уверения като " неистина ". " Това е цялостна агитация, още една азербайджанска подправена агитация. Никой няма да остане в Нагорни Карабах ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР