Руският министър на земеделието казва, че Москва е започнала безплатни

...
Руският министър на земеделието казва, че Москва е започнала безплатни
Коментари Харесай

Русия изпраща първото безплатно зърно в Африка след края на сделката за Черно море

Руският министър на земеделието споделя, че Москва е почнала безвъзмездни доставки на зърно на обща стойност до 200 000 тона до шест африкански страни, както даде обещание президентът Владимир Путин.

В изказване, оповестено в Telegram в петък, Дмитрий Патрушев сподели, че корабите, ориентирани към Буркина Фасо и Сомалия, към този момент са напуснали съветските пристанища и че скоро ще последват спомагателни колета до Еритрея, Зимбабве, Мали и Централноафриканската република.

>

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Новоназначеният върховен посланик на Обединеното кралство прави изненадващо посещаване в Украйна Руско-украинска война: Списък с основни събития, ден 632 Украйна твърди, че печели против съветските позиции на източния бряг на Днепър завършек на списъка

Путин даде обещание да достави гратис зърно на шестте страни на среща на върха с африканските водачи през юли, скоро откакто Москва се отдръпна от договорката, която позволяваше на Украйна да транспортира зърно от своите черноморски пристанища макар войната с Русия.

Споразумението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и известно като Черноморската зърнена самодейност, имаше за цел да помогне за попречване на глада посредством инжектиране на повече пшеница, слънчогледово масло, торове и други артикули на международните пазари, в това число за филантропични потребности.

След като Русия разгласи своя проект за изпращане на безвъзмездни колета, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести, че „ шепа дарения “ няма да поправят „ трагичното влияние “, породено от края на договорката за Черно море.

Откакто напусна съглашението, Русия неведнъж бомбардира украински пристанища и хранилища за зърно, а Киев твърди, че стотици хиляди тонове зърнени култури са били унищожени.

Алтернативен кулоар

В отговор на пропадането на договорката Украйна разгласи „ филантропични кулоар “, обхващащ западното черноморско крайбрежие покрай Румъния и България.

В петък осведомителната организация Интерфакс-Украйна цитира почитан украински държавен чиновник, който споделя, че към 151 кораба са употребявали новия черноморски корабен кулоар, откогато е бил основан през август.

По коридора са превозени общо 4,4 милиона метрични тона товари, в това число 3,2 милиона тона зърно, сподели Юрий Васков, заместник-министър на обновяването и инфраструктурата, представен от ТАСС.

Васков сподели, че на украинските пристанища се товарят 30 кораба. Те включват 22 кораба, които ще транспортират 700 000 тона зърно и осем кораба, подготвящи 500 000 тона различен товар.

Украйна е един от водещите производители и експортьори на зърно в света. Поддържането на износа на зърно е от основно значение за нейната стопанска система, която се сви с към една трета предходната година. Очаква се тази година да нарасне с към 5 %.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР