Руският министър на външните работи Сергей Лавров нарече нервен срив

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров нарече нервен срив
Коментари Харесай

Русия засега не вижда смисъл от продължаване на преговорите с Вашингтон |

Руският министър на външните работи Сергей Лавров назова " нервозен срив " признатия от Конгреса на Съединените щати законопроект за нови наказания против Русия. А заместникът му Сергей Рябков разгласи, че към този момент Москва не вижда смисъл от продължаването на договарянията с Вашингтон.  

В ефира на Първи канал Сергей Лавров сподели, че до седмица чака от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг писмен отговор на съветските оферти за гаранции в областта на сигурността. И добави, че от отговора ще зависят по-нататъшните дейности на Русия.

" Както сподели президентът, поредно ни заблуждаваха и лъгаха от началото на 90-те години, а в този момент ни споделят: Искате да извършите нещо в собствен интерес? А какво ще ни дадете в подмяна? Вече всичко ви дадохме. От 90-те години не реагираме на доста други неща, които ни бяха обещани, в това число на хартия. Имам поради неразполагането на непрекъсната основа на обилни военни елементи в новите страни членки на НАТО ", уточни Лавров, представен от БНР.

Последва и реакцията на Рябков пред телевизия RTV1, че Москва не има намерение да разисква никакви други въпроси, до момента в който се резервира вероятността за по-нататъшно разширение на НАТО на изток.

" Американците желаят да стартират разговор с нас по някакви фрагменти в областта на сигурността и по този начин, жестоко казано, да изтърван парата от съветската позиция, да понижат налягането, да отстранен напрежението. И в това време, прикривайки се зад разговора по фрагментите, да не престават процеса на геополитическо и военно асимилиране на нови територии, приближавайки се от ден на ден до Москва. Няма накъде за отстъпваме. Зад нас е Москва ", съобщи зам.-министърът.

След изявлението на Рябков рублата внезапно поевтиня по отношение на $ и еврото, а акциите на водещи съветски компании като „ Лукойл “, „ Газпром “, „ Норникел “ и „ Сбербанк “ означиха спад на Московската борса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР