Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза, че страната

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза, че страната
Коментари Харесай

Лавров: Не искаме война в Европа, но Западът иска да види Русия победена

Руският министър на външните работи Сергей Лавров сподели, че страната му не желае война в Европа, само че че западните страни доста биха желали да видят Русия победена във военната? акция в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Ако сте обезпокоени от вероятността за война в Европа, то знайте, че ние въобще не желаеме това ", съобщи Лавров на конференция в столицата на Оман, Мускат, след договаряния с оманския си сътрудник Бадр бин Хамад бин Хамуд ал Бусайди.

" Обръщам вниманието ви върху обстоятелството, че Западът е този, който непрекъснато и настойчиво споделя, че в тази обстановка е належащо Русия да бъде победена. Сами си направете съответните заключения ", съобщи съветският външен министър.

" Имаме цялостното разбираме по какъв начин да живеем по-нататък. Главният извод е въобще да не се осланяме на нашите проекти, че Западът е податлив към договаряния ", сподели Лавров и добави: " Един съответен аспект от тази история е, че управляващите в Киев не пускат от пристанищата си десетки морски съдове, в това число кораби, които би трябвало да доставят пшеница в разнообразни райони на света, и даже са минирали изходите от тези пристанища, което прави невероятно извеждането на тези кораби. "

" Ако приказваме за по-широка, с изключение на чисто филантропичната роля, която би могла да изиграе Организация на обединените нации, то, за мое голямо страдание, секретариатът на тази организация, в това число нейният общоприет секретар (Антониу Гутериш), пропусна опцията да реализира политическо споразумяване, откакто дълги седем години те въобще не реагираха на открития, прям бойкот от управляващите в Киев на резолюция №2202 на Съвета за сигурност (на ООН), която утвърди Минските съглашения за споразумяване на спора в Източна Украйна ", сподели съветският външен министър.

" Имаме задоволително купувачи за нашите енергийни запаси и ще работим с тях. А Западът дано заплаща (за енергийни ресурси) доста повече, в сравнение с плащаше на Русия, и дано изяснява на своето население, за какво то би трябвало да обеднява ", сподели Лавров.

Той съобщи, че Русия и Оман ще усъвършенстват договорно-правната рамка между тях. Двете страни възнамеряват да приключат работата по съглашение за безвизов режим.

" Обсъдихме насоките на евентуалната работа, която да ни разреши да развиваме взаимни взаимноизгодни планове в енергийната сфера, в региона на туризма, превоза, телекомуникациите и други сфери ", сподели още съветският външен министър след срещата си със своя омански сътрудник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР