Руският министър на външните работи Сергей Лавров категорично осъди в

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров категорично осъди в
Коментари Харесай

Русия: Атаките срещу хутите застрашават международния мир

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрично осъди в изявление пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации осъществените от Съединени американски щати и Англия с поддръжката на други съдружници офанзиви против позиции на йеменските бунтовници хути, съобщи ДПА.

Това е " неоправдана експанзия " и директна опасност за интернационалния мир, сподели съветският външен министър в Ню Йорк.
Лавров прикани също за освобождението на всички израелски заложници, взети от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в Ивицата Газа. Русия поддържа също по този начин и прекратяването на огъня в спора.

Лавров се изрече и в поддръжка на решението за две страни за Израел и палестинските територии, като разкритикува израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и други членове на държавното управление за това, че отхвърлят такова решение.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също разкритикува отхвърлянето на решението за две страни от страна на Израел.

" Трайното слагане на завършек на израелско-палестинския спор може да бъде реализирано единствено посредством решението за две страни ", сподели Гутериш пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Този отвод и отричането на правото на държавност на палестинския народ ще удължат за неопределен срок спора, който се трансформира в съществена опасност за международния мир и сигурност ", добави той.

Съединени американски щати, Германия и Европейски Съюз също се съгласиха с решението за две страни и сега ускоряват натиска върху съперниците на този проект.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР