Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви в първия си

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви в първия си
Коментари Харесай

Шойгу: Планът за дестабилизация на Русия не успя, защото бойците са лоялни

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи в първия си коментар за краткотрайния протест на частната военна компания " Вагнер " от 24 юни, че " проектът за дестабилизация на Русия не е съумял, тъй като бойците са лоялни ", предадоха ТАСС и Ройтерс.

Шойгу сподели още, че метежът, проведен от ръководителя на наемническата формация Евгений Пригожин предишния месец, не се е отразил на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна.

Пригожин прикани по-рано за уволнението на Шойгу и на началника на генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов.

" Провокацията не се отрази на дейностите на армейските подразделения (включени в операцията) ", съобщи Шойгу на съвещание на министерството на защитата на Русия през днешния ден. Ройтерс показва, че Герасимов, който не се е показвал обществено от протеста на " Вагнер " на 24 юни, не е бил видян на фотосите от съвещанието.

В три елементи от фронтовата линия, " където украинските формирования подхващат безуспешни офанзиви, подразделенията на украинските въоръжени сили са унищожили 15 самолета, 3 хеликоптера и 920 единици на бронетанкова техника, включително и 16 бойни танка  " Леопард ". Това са на процедура 100 % от танковете от този вид, доставени на Украйна от Полша и Португалия ", сподели Шойгу на съвещанието с определени членове от управителния състав на съветските въоръжени сили. 

Той обърна внимание на обстоятелството, че по гледище на Запада Украйна изисква от своите въоръжени сили да не престават контраофанзивата , без да се регистрират загубите.

По думите на Шойгу, представени от ТАСС, Киев се пробва да компенсира провалите за сметка на обстрела на цивилен обекти, само че " професионалните дейности на въоръжените сили на Русия " разрешавали да се минимизират вредите измежду мирното население.

Междувременно от Кремъл обявиха по отношение на протеста на ЧВК " Вагнер ", че всички държавни организации и министерства, в това число и разследващите служби, работят по този начин, както би трябвало.

Говорителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков , отхвърли коментар на въпроса за какво съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) не е предотвратила протеста, преди той да избухне, само че съобщи, че в оня миг обществеността и въоръжените сили са застанали зад президента Владимир Путин.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР