Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на заседание на

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на заседание на
Коментари Харесай

Шойгу: Войските на НАТО край руските граници са се увеличили 2,5 пъти

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи на съвещание на взаимната гилдия на военните ведомства на Русия и Беларус, че войските на НАТО наоколо до границите на Русия са се нараснали 2,5 пъти от февруари тази година , цитира думите му съветската работа на Би Би Си.

" В Източна и Централна Европа, както и в балтийските страни са ситуирани формирования от въоръжените сили на извънрегионални страни от НАТО. Създават се нови многонационални батальонни тактически групи в, Унгария, Румъния и Словакия . Общо групировката на войски на НАТО се е нараснала 2,5 пъти от февруари 2022 година и наброява повече от 30 хиляди души, като в близко бъдеще може да се усили още повече ", сподели Шойгу (цитиран от РИА Новости).
 Румъния ускорява договарянията за противопоставяне на закани в Черно море и военни доставки
Румъния ускорява договарянията за противопоставяне на закани в Черно море и военни доставки

Ще ускори договарянията с Турция, България и Грузия - Черно море е решаващо за транспорта на зърно, петрол и нефтопродукти

" Основната цел на разрушителните старания на груповия Запад, несъмнено, е Русия - унищожаването на нейната стопанска система, боен капацитет, лишаването й от опцията да води самостоятелна външна политика ", декларира Шойгу.

Западните страни, акцентира министърът, предизвикват ескалацията на спора в Украйна, като доставят на Киев съвременни оръжия и муниции, дават му разследващи данни, изпращат военни съветници и наемници, цитира думите му ТАСС.

Припомняме, че управлението на НАТО още това лято след резултатите от срещата на върха в Мадрид, в границите на която беше разисквано прекратяването на стратегическото партньорство с Русия в светлината на нейната експанзия в Украйна.

Отговорът на Алианса на новата действителност ще бъде доста увеличение на числеността на силите за бързо реагиране на източния фланг, предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
 Русия: С разполагането на нови оръжия в Европа Съединени американски щати
Русия: С разполагането на нови оръжия в Европа Съединени американски щати " смъкват нуклеарния предел "

Москва ще вземе това поради при военното си планиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР