Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе в сряда телефонен

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе в сряда телефонен
Коментари Харесай

Турция благодари на Русия за удължената зърнена сделка

Руският министър на защитата Сергей Шойгу организира в сряда телефонен диалози с турския си сътрудник Хулуси Акар. Това заяви " Интерфакс ", като цитира изказване на съветското министерство на защитата.

Разговорът се е провел по самодейност на турската страна. 

" По време на диалозите страните разискаха резултатите от осъществяването на Черноморската самодейност, проблемите на уреждането на Сирия и Нагорни Карабах, както и други области на съдействие от съвместен интерес ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. 

Акар оцени позитивно съдействието в границите на Черноморската самодейност, отбелязвайки, че това е имало позитивно влияние върху премахването на международната продоволствена рецесия, заяви " Анадолската организация ".
 Русия уточни изискванията, с цел да остане в зърнената договорка след 18 май
Русия уточни изискванията, с цел да остане в зърнената договорка след 18 май

Сваляне на наказания, в това число SWIFT, импорт на селскостопанска техника и тръбата за амоняк Толиати - Одеса

Засягайки проблемите в Сирия, Акар означи, че връзката сред президента на Русия Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Ердоган е от огромно значение за мира и стабилността в района.

Освен това водачът на турското министерство на защитата благодари на Русия за поддръжката ѝ за попречване на следствията от разрушителните трусове в Турция.

Припомняме, че преди няколко дни срокът на деяние на договорката за зърно беше продължен за следващ път, само че Русия съобщи, че това е за период от два месеца. Останалите страни и по-точно Организация на обединените нации резервира безмълвие за периода, а украинската страна съобщи по-дълъг подобен - 120 дни, или два пъти по-дълъг интервал, отколокото обявиха от Москва. Турция също резервира безмълвие по въпросите за периода.

Русия заплашва да я приключи тъкмо след два месеца, на 18 май, в случай че съветските претенции не бъдат взети под внимание. Външно министерство на Русия декларира, че по-нататъшното решение за удължение на периода ще зависи от напредъка по условия, които не са нито нови и са в границите на меморандума Русия - Организация на обединените нации.

Черноморската самодейност за експорт на зърно беше реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година и към този момент беше удължена един път - през ноември. Тя разреши експорт на зърно от три украински пристанища.
 Турският президент разгласи удължение на зърнената договорка
Турският президент разгласи удължение на зърнената договорка

Според украинския министър на инфраструктурата тя се удължава със 120 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР