Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предложи да се оборудват

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предложи да се оборудват
Коментари Харесай

Русия ще предаде трофейно западно оръжие на сепаратистите в Донбас

Руският министър на защитата Сергей Шойгу предложи да се оборудват националните опълчения на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) със системи за противовъздушна защита, включително портативни системи за противовъздушна защита (ПЗРК) , в това число западни мостри , пленени от съветските военни в Украйна, предава ТАСС.

" На фона на обстоятелството, че има неконтролирани доставки на разнообразни оръжия в Украйна, <...> имаме предложение да се обезпечи по-висока бойна дарба на милицията на ЛНР и ДНР посредством прекачване на средства за противовъздушна защита, по-специално ПЗРК и противотанкови ракетни системи ", сподели той. Министърът на защитата в петък на среща на съветския президент Владимир Путин с непрекъснати членове на Съвета за сигурност.

Путин е подкрепил самодейността на Шойгу за прекачване на създадено на Запад оръжие , което се е оказало в ръцете на съветските военни, на военните на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.

Според представителя на съветското министерство на отбранта генерал-майор Игор Конашенков бойците от сепаратистките региони в Донбас и са завладяли град Волноваха.
 Атака в Днипро и Луцк, танковете обкръжават Киев
Атака в Днипро и Луцк, танковете обкръжават Киев

Русия още веднъж афишира режим на тишина

Информация за починалите и ранените както от украинска, по този начин и от съветска страна не се оповестява към този момент трети ден.

Междувременно през американска база, заявявайки, че Киев има по-голяма потребност от наземни оръжия, с цел да отблъсне съветската инвазия, оповестява " Франс прес ".

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс съобщи, че Украйна е разкрила, че наземните отбранителни системи са по-ефективни, с цел да отвърнат на удара на военновъздушните сили на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР