Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е инспектирал руската група

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е инспектирал руската група
Коментари Харесай

Шойгу инспектира руските сили в Украйна, раздава ордени и медали в Донбас -

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е инспектирал съветската група войски, участваща във войната в Украйна, заяви министерството на защитата на Русия, представено от „ Интерфакс “ и „ Медуза “. Военното ведомство на Москва демонстрира Шойгу в обкръжението на основни командири на армията.

Украинската „ Правда “ хвърля сянка на подозрение във връзка мястото на инспекцията като твърди, че нито от известието, нито от снимковия материал може да се направи безапелационен извод дали министърът на защитата на Русия фактически е посетил Украйна или за инспекцията военните командири са неустановено място в Русия.



Руските медии пишат, че Шойгу въпреки всичко е бил в Украйна на окупираните територии на Донбас. Министърът изслушал отчети на командващите по оперативната конюнктура по фронтовете на т. н. специфична военна интервенция и за дейностите на съветските въоръжени сили по главните оперативни посоки. Видео демонстрира по какъв начин Шойгу слиза от борда на хеликоптер. Военният министър е връчил и награди – медали " Златна звезда " и Орден за смелост на съветски бойци, " посочили подвиг и безкористност при осъществяване на бойни задания " във войната в Украйна.

Наблюдатели, които наблюдават детайлите на известието и материалите към него разясняват, че наличието на генерал-полковник Генадий Жидко (на фотографията покрай Шойгу – бел. ред.) удостоверява, че той е пълководец на съветските войски в Украйна с днешна дата. На видеокадри от инспекцията се вижда и началника на основното оперативно ръководство на Генералния щаб на Водоснабдителна система на РФ Сергей Рудской и заместник-министъра на защитата Юнус-бек Евкуров.

На фрагментите няма и диря от ген.-полковник Александър Лапин и армейски военачалник Сергей Суровкин, които командват надлежно армейските групи „ Център “ и „ Юг “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР