Руският министър на финансите Антон Силуанов не изключва възможността Русия

...
Руският министър на финансите Антон Силуанов не изключва възможността Русия
Коментари Харесай

Русия може да намали добива на петрол, но няма да го доставя по цените на Запада

Руският министър на финансите Антон Силуанов не изключва опцията Русия да ограничи производството на нефт, само че по принцип няма да доставя нефт на цени, избрани от Запада, заяви ТАСС.
" Какво споделя Руската федерация? Няма да доставяме нефт по контракти, в които са посочени ценови ограничавания, предлагани от западните страни. Това е изключено. Именно за това президентът на Руската федерация съобщи, че Русия няма да доставя нефт по съглашения, в които се показват тавани ", сподели Силуанов пред телевизия " Ашарк “.
" Как ще се отрази това на стопанската система, на бюджета на страната, на размера на производството? Да, може би ще се наложи да ограничим размера на производството. Но в този момент виждаме, че нашите компании, нашите производители на нефт пренасочват своите доставки от запад на изток, на юг, към други страни. Търсим нови консуматори на нефт и защото съгласно прогнозите на организациите търсенето на нефт ще пораства, тази обстановка значително ще зависи от динамичността на международната стопанска система. Следователно търсенето на нефт ще се усили. Ще търсим други пазари, друга логистика. Възможно е да е по-скъпо ", добави министърът.
На 5 декември влезе в действие ембарго върху доставките на съветски нефт по море за Европейския съюз. Страните от Европейски Съюз се споразумяха и за контролиран таван на цените на съветския нефт, доставян по море, в размер на 60 $ за барел, напомня ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР