Руският милиардер, собственик на банка Русия Россия Юрий Ковалчук е

...
Руският милиардер, собственик на банка Русия Россия Юрий Ковалчук е
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Олигарх убедил Путин, че Западът е слаб, а Русия трябва да покаже цялата си военна мощ

Руският милиардер, притежател на банка " Русия " " Россия " Юрий Ковалчук е измежду главните фигури, повлияли на решението на съветския президент Владимир Путин да нападне Украйна, а неговите медии са в основата на осведомителната акция на Кремъл, написа The Wall Street Journal.

Ковалчук е в най-близкия кръг на Путин и въпреки че не заема публична служба има огромно въздействие върху кремълската политика, оказва помощ за осигяравенот на вили и яхти за Путин, както и доходни постове и акции за приятелите на Путин и фамилиите им.

WSJ написа, че през март 2020 година, когато стартира пандемията в Русия, Ковалчук е измежду малцината, на които е разрешено да се срещат с Путин. Твърди се, че от началото на войната двамата се срещат постоянно, а също по този начин беседват по телефона или посредством видеовръзка.

Смята се, че Ковалчук е индивидът, който е убедил Путин, че " Западът е слаб " и, че за " Русия е пристигнало времето да показва военната си мощност, както и да отбрани своя суверенитет ".

71-годишният Ковалчук считал, че нахлуването в Украйна, ще потвърди силата на Русия.

Той е и един от най-големите медиамагнати в Русия с империя от малките екрани, вестници и обществени мрежи, които оказват помощ на Кремъл да осъществя своята осведомителна и пропагандна политика.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР