Руският медиен регулатор планира да промени закона, за да може

...
Руският медиен регулатор планира да промени закона, за да може
Коментари Харесай

Русия готви насрещни глоби срещу британски медии заради RT

Руският медиен регулатор възнамерява да промени закона , с цел да може да санкции английските и други задгранични медии , работещи в Русия, за нарушение на стандартите за безпристрастност , поради това, че Лондон санкции съветския ефирен канал RT, оповестява " Ройтерс ".

Миналия месец Москва предизвести английските медии , работещи на нейна територия, че би трябвало да са подготвени за последици , откакто английският медиен регулатор санкции държавно финансирания ефирен канал RT за нарушение на разпоредбите за безпристрастност , решение, което Москва регистрира като част от " антируска акция ".

Британският регулатор Офком наложи санкция от 200 000 паунда на съветската медия. Роскомнадзор, съветският медиен регулатор , съобщи, че в този момент подхваща, с цел да отвърне на удара.

" Роскомнадзор неведнъж е казвал, че ще разчита на правилото на взаимност при положение на дискриминационно отношение към съветските медии в чужбина ", се споделя в известието.

Измененията ще бъдат показани в съветската долна камара на Народното събрание, Държавната дума, през идващите дни, позволявайки й да ползва същите стандарти, които Англия е употребила в тази ситуация RT , към английски и други задгранични медии, опериращи на съветска територия, добавя известието.

Роскомндзор декларира, че е разкрил информационен канал с Офком за съвещания по този въпрос . Говорител на Офком разяснява, че " това са въпроси напълно за Роскомнадзор. "
 Англия санкции съветската медия RT с 200 хиляди паунда
Англия санкции съветската медия RT с 200 хиляди паунда

За нарушение безпристрастността при отразяване на Скрипал, Сирия и Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР