Руският лидер Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон

...
Руският лидер Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Подробности за разговора между Владимир Путин и Еманюел Макрон. Руският лидер предупреди за възможни катастрофални последици

Руският водач Владимир Путин и френският му сътрудник Еманюел Макрон организираха нов телефонен диалог, в който централна тематика беше атомната електроцентрала в Запорожие. Елисейският замък даде детайлности за диалога сред двамата в неделя, като означи, че Путин е предизвестил за вероятните пагубни последствия от украинска офанзива против нуклеарната централа, съобщи CNN.

По време на диалога си с Владимир Путин Макрон е повторил апела си за преустановяване на огъня в Украйна, като е загатнал и нуждата да се подсигурява сигурността на атомната електроцентрала в Запорожие.

Еманюел Макрон " осъди продължаването на съветските военни интервенции в Украйна и повтори настояването си те да бъдат прекъснати допустимо най-скоро, да стартират договаряния и да бъдат възобновени суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна ", се споделя в изказване на Елисейския замък.

Той също по този начин е подчертал нуждата от гарантиране на сигурността на Запорожската атомна електроцентрала, като е отбелязал, че съветската окупация е повода за актуалните опасности за целостта на централата.

Във връзка с това Макрон е изискал от Путин съветските сили да изтеглят тежките и леките си оръжия от вътрешността на централата и да съблюдават рекомендациите на Международната организация за атомна сила.

Путин предизвестява за вероятни пагубни последствия

От своя страна Владимир Путин е предизвестил Макрон за вероятните пагубни последствия от украинските офанзиви против атомната електроцентрала в Запорожие, най-голямата в Европа.

През идващите дни ще се организира нова полемика сред двамата международни водачи, с цел да се подсигурява сигурността на атомната електроцентрала.

Двамата водачи обявиха, че са подготвени за " неполитизирано взаимоотношение " по този въпрос с присъединяване на МААЕ.

Двамата разискаха и въпроса за продоволствената сигурност в международен мащаб. В тази връзка френският президент е споделил на Путин, че европейските наказания против Русия не се отнасят за селскостопански артикули.

Освен това той го е помолил да ревизира дали съглашението сред Русия и Украйна за експорт на зърно работи.

 

Двамата водачи организираха няколко диалога по отношение на Запорожската атомна електроцентрала. През август те се споразумяха, че е належащо да се изпрати интернационален екип за инспекция в централата. Тогава, както и в този момент, Путин предизвести за риска от огромна злополука в Запорожие, обвинявайки украинските военни за набези в региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР