Руският културно информационен център в Со-фия, известен и като меката

...
Руският културно информационен център в Со-фия, известен и като меката
Коментари Харесай

Руският културен център в София зарибява с пропаганден клип: Българи, елате да живеете в Русия, winter is coming

Руският културно информативен център в Со-фия, прочут и като меката мощ на Кремъл за хибридни интервенции и агитация, облъчва българите с лицемерен и тотално недействителен видое клип. Той се върти на страницата на Центъра към този момент втори месеца, а в него Русия се популяризира като най-хубавото място за живеене.

Клипът е с времетраене тъкмо 53 секунди, само че в него ще чуете: „ Това е Русия – вкусни храни, красиви дами, на ниска цена газ, богата история, международно известна просвета, популярни архитекти, бога-та история, на ниска цена електричество и вода, балет, обичаи, християнство, гостолюбие, водка! Време е да се преместите в Русия, не закъснявай, зимата идва! “
Всичко звучи

прелестно, като в сън,

като във магически филм, като на приказна картинка, само че това е просто подла и погрешна агитация на Кремъл, за промиване на лековерни мозъци. 

В Русия от епохи действителността е напълно друга – страшна, тежка и злокобна. Русия е на едно от първите места по смъртност, по заболели от спин, потомствени  алкохолици, всеобща беднотия, отвън няколко огромни града, няма народна власт, чесан политика, независимост на словото, на бизнеса и самодейността, няма и господство на закона. Властват силоваци, кагебейци, олигарси и елементарни мафиоти, завладели всички държавни институции  и структури, трансформирали народа в крепостен – по-безправен и от времето на Иван Грозни. Всеки пети руснак е подготвен или възнамерява да напусне страната си.

Да, зимата идва(winter is coming, б.р.) само че в Русия даже и на най-големите русофили по никакъв начин няма да им е удобно и добре. Проблемът е, че в служителите в Руския културно информативен център в София

живеят в някакъв фиктивен свят - във времето на „ магучая “ и „ непабедимая “,

тъй като през целия ден в ушите и в съзнанието им звучи гласът на шеф Митрофанова. Тези хора очевидно не са разбрали, че Кремъл губи мръсната война против Украйна. Само през последните три дни са освободени от съветска окупация Балаклея, Изюм, Купянск, Светогорск,  Лиман…. Украинските войски стигнаха до съветската граница, а ошашавената  войска на нациста Путин бяга в оттегляне, изоставя техника и снаряжения. Скоро свободни ще бъдат Донбас и Крим, а военнопрестъпниците ги чака обективен съд в Хага. При такава картина, даже и другарката проф. Светлана Шаренкова няма да си стегне куфарите за Москва.

Но очевидно новият шеф на Центъра в София, младокът

Тимур Дудаев се бори с нокти и зъби

да отбрани поста си и от краткотрайно изпълняващ длъжността да стане титуляр, провеждайки нацистката политика на Кремъл. Тя и предшественичката му Ирина Гопаненко се подмазваше на Митрофанова и се надяваше на безгрижни мандати в София, само че я прибраха още преди зимата.

А за глупавите българи, които ще се заловен на съветския агитационен клип, единствено ще напомним, че в историята ни сходно „ гостолюбие “ не се случва за първи път. През 1861 година царска Русия стартира всеобща агитация измежду българското население, което е част от Османската империя за преселение в свободните съветски степи. Мръсният съветски проект е оголен от Георги Сава Раковски, който се опълчва на преселението и  подхваща мощна разяснителна акция. Тогава разгласява и популярната си книга " Преселение в Русия или съветската убийствена политика за българите ", в която намерено споделя: „ Мъки чакат всеки българин, влезнал в стоманените нокти на Русия! “

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР