Руският кредитор досега беше пощаден от по-голямата част от санкциите

...
Руският кредитор досега беше пощаден от по-голямата част от санкциите
Коментари Харесай

ЕС се готви да изключи “Газпромбанк” от системата SWIFT frognews.bg

Руският заемодател до момента беше пощаден от по-голямата част от глобите на блока, защото се употребява от европейски компании за заплащане на доставките на газ.

 

Латвия, Литва, Естония, Ирландия и Полша също желаят да видят възбрана за застрахователни услуги и прекачване на банкноти в щатски долари в Русия, както и по-строги ограничавания върху транзакциите, включващи крипто активи.

 

Държавите-членки на Европейски Съюз и Европейската комисия, изпълнителният орган на блока, договарят за подготовката на нов пакет от наказания, който евентуално ще включва повече търговски ограничавания, самостоятелни наказания и блян за реализиране на таван на цените на съветския нефт.

 

Таванът на цените ще приведе Европейски Съюз в сходство с напъните на Съединени американски щати да предпазят цената на суровия нефт от скок. Но също по този начин евентуално ще се наложи блокът да разхлаби възбраната за услуги, като да вземем за пример обезпечаване, нужни за превозване на нефт, с цел да разреши даването им за транспорти под контрактуван предел. Тази възбрана би трябвало да влезе в действие през декември и ограничаването ще се нуждае от поддръжката на всички държави-членки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР