Руският комуникационен регулатор обвини социалната мрежа Twitter, че е нарушила

...
Руският комуникационен регулатор обвини социалната мрежа Twitter, че е нарушила
Коментари Харесай

Русия обвини Twitter в нарушаване на закона

Руският информационен регулатор упрекна обществената мрежа Twitter, че е нарушила законодателството на Русия, като не е изпълнила някои негови претенции за заличаване на неразрешено наличие, съобщи Ройтерс.

Роскомнадзор разгласи, че от 2017 година обществената мрежа не е премахнала 2862 изявления със наличие, обвързвано със самоубийства, порнография и опиати. Тя може да понесе тежки санкции, в случай че бъде приета за отговорна, че неведнъж не е изтрила наличие, считано за нелегално съгласно съветското законодателство, разгласи регулаторът.

Twitter е постоянно употребен канал от съветския опозиционер Алексей Навални и неговите съдружници за рецензии към управляващите и привикване на митинги, написа Българска телеграфна агенция. 

В предишното обществената мрежа е била глобявана за нарушение на съветското законодателство за персоналните данни, само че до момента санкциите са били относително дребни.

През декември долната камара на съветския парламент одобри законопроекти, позволяващи на управляващите да постановат огромни санкции на платформи, които не отстраняват неразрешено наличие, и даже да лимитират достъпа на американски интернет колоси, в случай че те " дискриминират " съветските медии.

Външното министерство на Русия също по този начин упрекна по-рано Фейсбук и други американски обществени медии, че не откриват подправени изявления, свързани с неразрешени митинги в поддръжка на Навални. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР