Руският журналист и носител на Нобелова награда за мир Дмитрий

...
Руският журналист и носител на Нобелова награда за мир Дмитрий
Коментари Харесай

Нападнаха Дмитрий Муратов и го заляха с червена боя

Руският публицист и притежател на Нобелова премия за мир Дмитрий Муратов бе атакуван във трен от лице, което го е заляло с алена багра, заяви вестник " Новая газета ", чийто основен редактор е журналиста.

" Неизвестен нападател атакува основния редактор на " Новая газета " и притежател на Нобелова премия във вагон на трен ", заяви самостоятелното издание посредством Telegram. " Той хвърлил в купето алена багра на маслена основа, смесена с ацетон. Изкрещял: " Муратов, това е за нашите момчета ", цитира вестникът думите на Муратов.

" Очите ми горят извънредно. Ще се опитам да ги измия ", сподели Муратов след нападението във влака, пътуващ от Москва за югоизточния град Самара. Репортажът е съпроводен от две фотоси на Муратов - на едната се вижда, че той явно е в тоалетната на влака, а главата, торсът и ръцете му са покрити с алено вещество. Втората фотография демонстрира вагона, залят със доста количество течност с червен цвят.

" Муратов получи първа помощ и се качи на влака, с цел да отиде да види майка си... Издирваме нарушителя, който го е направил ", написа в Туитър Кирил Мартинов, някогашен заместител на Муратов.

Мартинов добави, че нападението може съществено да е увредило зрението на Муратов. Миналият месец " Новая газета " съобщи, че прекратява издаването на хартия и онлайн в Русия до преустановяване на спора в Украйна.

След нахлуването в Украйна на 24 февруари Москва доста стегна контрола върху самостоятелните медии и одобри законодателство, предвиждащо строги присъди затвор за всеки, който подлага на критика военната намеса. Днес основани в чужбина кореспонденти на вестника обявиха, че по своя самодейност започват ново издание - " Новая газета. Европа " на няколко езика под редакцията на Мартинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР