Руският индекс, измерващ настроенията в промишлеността (PMI) и воден от

...
Руският индекс, измерващ настроенията в промишлеността (PMI) и воден от
Коментари Харесай

Разцвет на промишленото производство отчитат в Русия

Руският показател, измерващ настроенията в индустрията (PMI) и воден от " Стандарт енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global), остава на позитивна територия в края на годината, съобщи ДПА. Според последното проучване показателят се намалява до 53,0 през декември по отношение на 53,2 през ноември. Въпреки това всяка стойност над 50 демонстрира агресия.

Общият напредък в бранша се дължи значително на продължаващото увеличение на производството. Въпреки отслабването от 27-месечното дъно през ноември, темпът на напредък на производството е вторият най-бърз от август 2020 година

В резултат на по-голямото произвеждане, заетостта нараства с най-бързия си ритъм от над 21 години, добавя още ДПА.

Новите поръчки нарастват в допълнение през декември, водени от вътрешното търсене, защото новите поръчки за експорт още веднъж спадат под въздействието на глобите. Въпреки това темпът на напредък на новия бизнес е непретенциозен като цяло.

Натискът върху индустриалните мощности е явен, защото темпът на повишаване на насъбраната работа е най-стръмният от януари.

Що се отнася до цените, инфлацията на цените на индустриалните запаси понижава до тримесечно дъно през декември. Общите разноски са свързани с по-високи цени на снабдители и дефицит на материали.

Междувременно цените на продукцията нарастват с най-бързите темпове от април. Очакванията за производството се ускориха през декември на фона на очакванията за по-голямо потребителско търсене и вложения в нови артикули.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР