Руският гигант „Газпром“ налива гориво в резервоара на спекулациите ежедневно,

...
Руският гигант „Газпром“ налива гориво в резервоара на спекулациите ежедневно,
Коментари Харесай

Горивото на спекулациите зарежда тезата за връзка между мистериозните смъртни случаи в „Газпром“

Руският колос „ Газпром “ налива гориво в резервоара на спекулациите всекидневно, само че един от най-интересните мотиви са серията от мистериозни смъртни случаи по неговите високи етажи. Последната от тях е на генералния шеф на курорта " Красная поляна " в Краснодарския край Андрей Круковски, който умира при рухване от пътя към
Ачипсинската цитадела. Според съветската организация ТАСС пострадванията, които Круковски получава, са несъвместими с живота. Курорта " Красная поляна " е благосъстоятелност на " Газпром ", а Круковски го управлява от 2019 година В момента гибелта на 37-годишния мъж се проверява от милицията.

" Следователят прави нужната инспекция. Предприети са ограничения, ориентирани към определяне на всички условия към случая. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. След привършване на инспекцията ще бъде взето процесуално решение ", оповестяват за ТАСС от Руския следствен комитет за Краснодарския край. Круковски е следващият случай от мистериозно умрелите известни и богати руснаци през последните месеци, които са свързани с " Газпром ". През април в жилището си в Москва е открит Владислав Аваев, някогашен вицепрезидент на " Газпромбанк ", както и труповете на жена му и щерка му. Всички са убити, като апартаментът е заключен от вътрешната страна, поради което локалните управляващи считат, че Авайев е умъртвил членовете на фамилията си, преди да посегне на личния си живот.

В началото на годината различен управител на " Газпром " – 61 годишният Александър Тюлаков, заместник-генерален шеф на Единния разчетен център на компанията, е открит мъртъв. “Новая Газета” афишира новината за гибелта на Тюляков на 25 февруари - обесен в гаража на жилището си в региона Лениски в покрайнините на Санкт Петербург. Полицията оповестява и за записка, която приказва за самоубийство. От “Новая газета “ настояват, че той е имал следи от побой в навечерието на гибелта си.

Подобен е казусът на Леонид Шулман, началник на превоза на сдружението " Газпром Инвест ". Смъртта му настава във вила в същия регион като този на Тюлаков, само че през януари. И той е част от управата на „ Газпром “, и до неговото тяло е открита отбелязвам. Според „ Новая Газета “ обаче проверяващите органи слагат под въпрос достоверността ѝ. В нея за причина за отнемането на живота се показва, че милионерът Шулман не желае да бъде в тежест на фамилията си заради контузия в крайници, която се случва малко преди случая. Списание „ Форчън “ твърди, че против него е имало следствие за машинация в „ Газпром “.

През април испанската полиция открива в курорта Лорет дел Мар телата на съветския милионер Сергей Протосеня, на брачната половинка му и щерка му. Според полицията мъжът убива по жесток метод с секира и нож жена си и щерка си, а по-късно се обесва. Протосеня е някогашен зам.-шеф на борда на шефовете на най-голямата компания производител и експортьор на съветски полутечен природен газ " Новатек ". На 28 април 66-годишният олигарх Михаил Уотфорд е открит мъртъв в резиденцията си в графство Съри в Обединеното кралство. Той натрупва положение от нефт и природен газ. Негов градинар го открива обесен в гаража му. Първи път случайност, повторно съвпадане, трети път наклонност - гласи остаряло факсимиле. Горивото на спекулациите зарежда тезата, че сред всички тези смъртни случаи има връзка. Официално обаче са чиста случайност./
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР