Руският гигант Газпром“ е намалил производството на природен газ с

...
Руският гигант Газпром“ е намалил производството на природен газ с
Коментари Харесай

Добивът на „Газпром“ продължава да страда от европейските санкции

Руският колос „ Газпром “ е понижил производството на природен газ с 25% през първите шест месеца на тази година. Компанията разгласява индикаторите за рандеман и доставки за първи път тази година като преди този момент те се отчитаха два пъти месечно.

В началото на 2022 година съветските компании получиха правото да понижат оптимално публикуването на доклади. Това лято обаче съветското държавно управление не удължи действието на тази норма, като предписа доста по-кратък лист от информация, която не може да се разкрива.

Текущата статистика не престава да отразява резултата от високата база от първата половина на предходната година, когато износът на „ Газпром “ за Европа се промени доста.

За полугодието „ Газпром “ е добила 179.45 милиарда кубически метра газ. В известието се показва, че понижението от 24.7% се дължи на приемането в редица страни на политически решения, ориентирани към отвод от импорт на съветски газ.

През първата половина на 2023 година групата „ Газпром “ е доставила 166 милиарда кубически метра на вътрешния и външния пазар. За същия интервал на 2022 година те бяха 225.7 милиарда куб. м.

Потреблението на газ през отчетния интервал беше повлияно от метеорологичните, стопански и геополитически фактори. Забавянето на икономическата интензивност в Европа способства за поддържане на ниски равнища на потреблението на газ. В същото време търсенето на съветски газ в този район също беше повлияно от геополитически фактори и високата претовареност на европейските газохранилища “, разяснява компанията.

Ситуацията на съветския газов пазар през първата половина на 2023 година се характеризира с малко по-меки температурни условия както през зимата, по този начин и напролет и лятото в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, означават от „ Газпром “.

„ Доставките на тръбопроводен газ за Китай през първата половина на 2023 година, в сходство с настояванията на китайската страна, се правят постоянно над договорните отговорности на „ Газпром “.

За 6-те месеца на 2023 година количествата газ по газопреносната система на „ Газпром “ в Русия също понижават до 286.7 милиарда кубически метра газ (328.8 милиарда кубически метра година по-рано). Намалението се дължи главно на понижаване на доставките за Европа и понижаване на размера на инжектиране на газ в подземни газови складове.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg