Руският газов монополист Газпром потвърди, че ще прекъсне подаването на

...
Руският газов монополист Газпром потвърди, че ще прекъсне подаването на
Коментари Харесай

"Газпром" спира "Северен поток" в 3 ч сутринта

Руският газов монополист " Газпром " удостовери, че ще прекъсне подаването на газ за Европа по газопровода " Северен поток 1 " за три дни.

Предвижда се превозването на газ по газопровода да бъде спряно от 4 ч сутринта локално време (3 ч българско време) на 31 август до същия час по московско време на 3 септември.

Информацията е оповестена в публично известие съгласно условията на европейския правилник за прозрачността на енергийния пазар на едро (REMIT).

Руската организация " Интерфакс " показва като причина за прекъсването " превантивна работа в GPU N24 на компресорна станция " Портовая ".

Миналата седмица " Газпром " разгласи, че би трябвало да извърши поддръжка и профилактика на единствения работещ газов компресорен елемент Trent 60.

След привършване на работата, и в случай че няма механически неизправности на блока, превозването на газ ще бъде възобновено до равнище от 33 млн. кубически метра дневно, се споделя в изказване на компанията.

От " Газром " прибавят, че " в сходство с техническата документи на Siemens (производител на агрегата) на всеки 1000 часа е належащо да се прави профилактика на блока, която включва: инспекция на корпуса за пукнатини, дупки, деформации, петна от изгаряния, разчистване на корпуса; инспекция на системите за зареждане с масло, въздух, премахване на изгорели газове до съществуване на течове, издърпване на връзки и премахване на аргументите за течове; инспекция на работата на защитните клапани и конфигурация на системата за надзор на въздушния поток ".

Русия едностранно понижи подавания по газопровода, минаващ под Балтийско море до Германия, още през юли, като от самото начало твърди, че има механически компликации от друго естество на компресорната станция. Газта, която се пропуща е към 20-30 % от потенциала на " Северен поток ", който може да придвижва 167 млн. куб. метра на ден.

Спирането на газопровода докара до повишаване на цените на газа в Европа това лято. Спот цените на газа се повишиха над 3500 $ за хиляда кубически метра предходната седмица.

Германия отхвърля причините на " Газпром ", като твърди, че техническите проблеми се употребяват като предлог за оказване на политически и стопански напън поради поддръжката на Украйна от страна на управляващите в Берлин.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР