Руският газов гигант „Газпром“ не изключва възможността да е необходимо

...
Руският газов гигант „Газпром“ не изключва възможността да е необходимо
Коментари Харесай

„Газпром“ може да строи още газопроводи за Европа

Руският газов колос „ Газпром “ не изключва опцията да е належащо строителството на нови газопроводи, които да удовлетворяват увеличеното търсене на сила от страна на Европа . Това съобщи заместник-председателят на ръководството на холдинга Александър Медведев в изявление за ТАСС.

Отговаряйки на въпрос за вероятното строителство на спомагателни мощности Медведев съобщи, че това ще е належащо, в случай че се резервира наклонността за нараснало търсене.

„ Очевидно е, че в случай че тази наклонност се резервира, то транспортните мощности за угаждане на търсенето на Европа във връзка с вноса на газ, дори при реализирането на „ Северен поток-2 “ и двете прави на „ Турси поток “ ще бъдат незадоволителни “, съобщи той.

Медведев също по този начин акцентира, че Европа е признала нуждата от доставка на съветски газ. По думите му последната зима е посочила, че „ може доста да се приказва за възобновимите източници на сила, само че когато Дядо Мраз е наближи, единственият благонадежден източник за доставяне с сила е газът “.

По отношение на плана „ Северен поток-2 “ заместник-председателят уточни, че не се съмнява в работата му с цялостна мощ.

Строителството на газопровода „ Северен поток – 2 “ би трябвало да стартира през 2018 година и да приключи в края на 2019 година Тръбопроводът с дължина 1220 км ще мине по дъното на Балтийско море от съветското крайбрежие до крайбрежието на Германия. Пропускателната дарба на всеки от двата лота е 27.5 милиарда куб. м годишно. Новият газопровод ще удвои мощността на първия „ Северен поток “, чийто маршрут в съществени линии ще повтори.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР