Руският газ няма да бъде по-евтин, защото истерията на пазарите

...
Руският газ няма да бъде по-евтин, защото истерията на пазарите
Коментари Харесай

Експерт: Държавите търсят газ, крадейки една от друга

Руският газ няма да бъде по-евтин, тъй като нервността на пазарите е невероятна. Това разяснява някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев в предаването " Преди всички ".

Той се аргументира с образеца на Унгария - една от най-приятелски настроените към Русия страни, където за последната година цените по думите му са се нараснали 4 пъти. Испания пък доставя полутечен газ на по-ниски цени, в сравнение с Унгария получава газ от Русия, само че всичко това става с дълготрайни контракти.

Алтернативите са минимални, закъснели сме извънредно доста поради " подскоците " сред служебни и постоянни държавни управления, разяснява Милен Керемедчиев.
 
" Не считам, че имаме сега големи благоприятни условия за диверсификация. Турция е един от вероятните избавителни пояси ", уточни в разбора си той.
 
По думите му Европа е в борба със себе си, като страните, сходно на обстановката в имунизациите, са оставени да търсят газ всяка за себе си, в това число " крадейки една от друга ".

Няма обезпечен газ за октомври за България

Действията на този кабинет не дават отговор на задачите, които се слагат на един длъжностен кабинет, счита още Керемедчиев.

Според него няма по какъв начин да има експертни диалози, когато става въпрос за газ и се приказва с " Газпром ". По думите му от десетилетия Русия употребява енергийните доставки за осъществяване на политика.
 
 istock istock
Целта е Москва да подсигури колкото може повече другарски настроени партии да влязат в идващото Народно заседание, счита той.
 
Според Керемедчиев служебният кабинет е задълбал " своето внимание в енергетиката " и звучи " необичайно единомислието с дипломат Митрофанова ", която още след рухването на кабинета " Петков " сподели, че договарянията с " Газпром " са вероятни.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР