Руският филиал на един от най-големите доставчици на зърно в

...
Руският филиал на един от най-големите доставчици на зърно в
Коментари Харесай

Една от най-големите компании в САЩ, с поделение и у нас, спира дейността си по износ на зърно от Русия

Руският филиал на един от най-големите снабдители на зърно в света, американската компания Cargill, ще спре износа на зърно от Русия през идната селскостопанска година (започваща на 1 юли 2023 година).Компанията планува да извърши напълно плануваните за сегашния сезон доставки.Това заяви РБК, базирайки се на свои източници и на съобщение от компанията, изпратено до Министерството на земеделието на Русия.

Както се показва в формалното писмо, Cargill - която е най-голямата частна компания в Съединени американски щати - няма да изнася съветско зърно " в сходство с по-ранно състоялото се разискване на въпроси и рекомендации за експорт на зърно " с Министерството на земеделието. От ведомството са удостоверили приемането на посоченото писмо.

Руската дъщерна компания на Cargill, също по този начин е почнала да преразглежда портфейла си от активи в Русия, свързани с износа на зърно. В същото време, по данни на РБК, не се възнамеряват промени в други области на работата на компанията в Русия.

Според специалисти, интервюирани от РБК, решението на Cargill няма да се отрази на общия размер на износа на зърно от Русия, защото той не е (особено) огромен. Според източниците на РБК, американската компания е решила да спре износа на съветско зърно, заради напън върху пазара от съветското държавно управление, както и поради засиленото контролиране на този бранш.

Саrgіll е в Русия от 1991 година, като развива активност в 4 посоки - селско стопанство (най-вече търговия със зърно), хранителни артикули, индустрия, финансови услуги.

B Бългapия Саrgіll има активност oт 2006 гoдинa, ĸaтo имa oфиcи в Coфия и Bapнa. Cлyжитeлитe нa ĸoмпaниятa y нac са общо над 1200 индивида.
 Cargill регистрира най-голямата облага в 156-годишната си история
Американски колос с бизнес у нас регистрира най-голямата облага в 156-годишната си история

След пика в цените на земеделските продукти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР